‘Son Soru’nun bu haftaki konuğu Prof. Dr. Özcan Yeniçeri

‘Son Soru’nun bu haftaki konuğu Prof. Dr. Özcan Yeniçeri

‘Son Soru’da bu hafta Prof. Dr. Özcan Yeniçeri konuğumuzdu. Sizlerden gelen soruları, sorduk, çok çarpıcı cevaplar aldık!

Haberiniz.com.tr’nin yeni başlayan programı ‘Son Soru’nun ilk konuğu Eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri idi. Sevenlerinin ilettiği soruları yönelttiğimiz Yeniçeri, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gündeme bomba gibi oturan yeni anayasa tartışmalarından, Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasına kadar pek çok konu hakkında açıklamalar yapan Yeniçeri, herkesin merak ettiği siyasetçi ve akademisyen kimliğinin dışında özel hayatından da bahsetti.

‘TÜRKİYE CASUSLAR CENNETİ’

Rektör olarak seçilmenin kriterlerinin yeniden belirlenmesi gerektiğini belirten Yeniçeri, rektör seçimine öğrencilerin de katılması gerektiğini bu atamaları müstahdemin bile demokratik yollarla rektörü  atayabileceğini ifade etti. Bu yapıldıktan sonra da bunun YÖK ya da cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının bir mantığının olmadığını söyledi. Bunun ancak Türkiye’nin  kritik bir süreçten geçmesi nedeniyle olabileceğini ifade eden Yeniçeri, “Biliyorsunuz Türkiye kritik bir süreçten geçiyor, bölücüler var, hainler var, casuslar var… Türkiye casuslar cenneti” dedi.

‘BİZİM DÜNYAYA BAKIŞ AÇIMIZ SAKAT VE YANLIŞTIR’

Türkiye’de ayrıştırıcı unsurları yok edecek bir parti çıkar mı? sorusuna verdiği yanıtta Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, ‘Bizim dünyaya bakış açımız sakat ve yanlıştır. Şunu söylemek istiyorum, Türkiye’de bir insan, hem Atatürkçü hem de Abdülhamitçi olamaz. Bir adam hem Türkiye Cumhuriyetini hem de Osmanlı Devletini içselleştiremez. Bir adam Türkiye’de hem sosyal hakları hem de milli değerleri bir arada göremez, görmüyor. Elbette ortaya çıkacak yeni bir hareket ana dil üzerinden değil sentez üzerinden çıkmak durumunda. Yani hem Atatürk’ü hem de Abdülhamit‘i iyisiyle, kötüsüyle doğru ve yanlış yaptıklarıyla seveceksiniz içselleştireceksiniz… Biz kahramanlarımızı ve tarihimizi birleştireceğiz” dedi.

‘ERDOĞAN ADINA KONUŞMAM MÜMKÜN DEĞİL’

Cumhurbaşkanının oy kaybetmesi sebebiyle parlamenter sisteme geçmeyi düşünüp düşünemeyeceği sorusuna ise, “Benim Erdoğan adına konuşmam söz konusu değil. Ama iktidar oy kaybediyor mu yoksa kazanıyor mu arkadaşlara bir sormak lazım. Yani böyle Gitti gidiyor şeklindeki seçim öngörüleri yanlış çıkabiliyor. Nitekim Türkiye’de adam başına bir siyasi parti düşüyor. Her önüne gelen bir siyasi parti kuruyor. Dolayısıyla bu bağlamda bakılırsa, siyasette bir boşluğun olduğunu görürüz boşluğu doldurmak ve sistemden faydalanmak için insanlar siyasi parti kuruyorlar. İktidarı yönetmek veya devleti yönetmek için değil” dedi. AKP’nin parlamenter sistemine dönüldüğünde bile yine iktidar partisi olacağını belirten Yeniçeri, 20 yıla yakın süredir iktidarda olmalarına karşın hiç sosyolojilerinin araştırılmamış olmasını eleştirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!