Siyasilerden ‘Avukatlar Günü’ mesajı

featured

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Hak arama, hakkı savunma ve savunma hakkını kullanma vazifelerini yerine getiren avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum. Depremde vefat eden avukatlarımız başta olmak üzere vefat etmiş tüm avukatlarımızı saygı, rahmet ve dua ile anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yayımladığı mesaj şöyle:

“Savunma hakkının temsilcisi, hak ve hukukun savunucusu tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Twitter’dan yayımladığı mesajda, “Tek adamın sözünün yargıyı esir aldığı, hukukun çökertildiği bugünlerde; hukuku üstün kılmak için savaşan tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak’ın mesajı şu şekilde:

“Savunma hakkının özgürce kullanılması, hukuk devletinin vazgeçilmez gereklerinden biridir. Mevcut rejimin yarattığı zorlu şartlar altında, vatandaşlarımızın savunma hakkını kullanabilmesi için mücadele veren avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabında yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Savunma hakkı, yargının kurucu unsurlarındandır ve savunmayı avukat temsil eder. İYİ Parti, bozulan adalet terazisini hak ettiği konuma getirmek için Avukatlık mesleğini de her anlamda güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu vesileyle tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyoruz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mesajı şöyle:

“Şiddet mağduru kadınları, istismara uğramış çocukları, yuvası yıkılan depremzedeyi, gerçeğin peşinde koşan gazeteciyi, üniversitesini savunan öğrenciyi, akademisyeni, şehrini, doğasını… Bu milletin hakkını hukukunu savunan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü kutlu olsun.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!