Sivas Valiliği, Cumhuriyet’in 100 Yılını Sayfasından Sildi

Sivas Valiliği, Cumhuriyet’in 100 Yılını Sayfasından Sildi

Valiliğin resmi internet sitesinde, “Cumhuriyet şehri” olarak takdim edilen Sivas’a dair hiçbir bilgi bulunmuyor. 

Sivas Valiliği, resmi internet sayfasında yer alan Cumhuriyet dönemi bilgilerini kaldırdı. Sivas’ın tarihçesi bölümü, Osmanlı İmparatorluğu dönemine ilişkin bilgilerle sonlandırılıyor.

3-4 Eylül 1919 tarihlerinde Sivas kongresine ev sahipliği yapan, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi” ifadesinden dolayı Cumhuriyet’in kurulduğu şehir olarak da takdim edilen Sivas’ın yaklaşık 100 yılına dair hiçbir bilgi, valiliğin resmi sayfasında bulunmuyor. İnternet sitesinin yenilenmesi sonrasında içeriği değiştirilen sitenin “Tarihçe” bölümünde “Hükümet Konağı Tarihçesi”, “Tarihçe” ve “Görev yapmış valiler” kategorisi yer alıyor. “Tarihçe” başlığı altında ise Sivas’ın bir şehir olarak ortaya çıkışından günümüze kadar olan süreç anlatılıyor.

Daha önceki içeriklerde Cumhuriyet dönemine ilişkin sosyo-ekonomik ve kültürel tüm bilgiler de yer alırken, yenileme sonrasında bu bilgilerin kaldırılması dikkat çekti. Tarihçe bölümü, “Osmanlı egemenliğinde eyalet merkezi haline getirilen Sivas; Amasya, Çorum, Tokat, kısmi olarak Malatya ve Kayseri illeri Sivas’a bağlı birer sancak olmuştur. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde belirtildiği gibi Sivas zamanın en önemli eyaletlerinden biridir. (40 İlkokul, 1000 dükkan, 18 Han, 40 kadar çeşmesi olduğundan bahsedilir.)” ifadeleriyle sonlandırılıyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!