Sırrı Sakık Kürt mü?

Ağrı belediye başkanlığına seçilen Sırrı SAKIK ilk iş olarak Ağrı’da KAZIM KARABEKİR PAŞA’nın adını cadde ve sokaklardan sileceğini açıkladı. Sebebi ise KARABEKİR PAŞA “Katliamcıymış, Ermeni tehcirini o yapmış, caddelere onun adının verilmesi militarizmi çağrıştırıyormuş.”

Şimdi bu zırvayı tevil etmeye nereden başlamalı? Ya da Zırva tevil götürür mü?

Birincisi KARABEKİR PAŞA katliamcı değil, Katliamcılardan, soykırımcılardan Müslümanları kurtaran adamdır.

KARABEKİR PAŞA’nın Ermeni tehciriyle hiçbir alakası yoktur. Tehcir uygulaması yapıldığı dönemde PAŞA Çanakkale’de savaşmaktadır. Tehcir kararını zamanın yönetim kademesi almıştır, paşa yönetici değildir.

PAŞA’nın adının “militarizmi” çağrıştırdığını ileri sürmek ise cahillikten öte ahmaklıktır. O sadece kahraman bir asker değil, aynı zamanda tarihçi ve şairdir. Türk Milletinin yetiştirdiği ender aydınlardan birisidir. Süslü Sırrı efendinin gömleği, fuları, papyonu kadar onun kitabı vardır. Başta İstiklal Harbimiz olmak üzere yakın tarihi bizlere öğreten adamdır.

O Türk vatanının düşmanlarına karşı acımasız bir komutan olmakla birlikte, yüreği şefkat doludur, yetimler babasıdır. Ermeni zulmü sonucunda ailelerini yitirmiş 6 bin çocuğu sahiplenmiş, beslemiş, yetiştirmiş, okutmuştur. Bunlar arasında kimsesiz Ermeni çocuklarının da olduğunu biliyoruz.

Kars’ı, Erzurum’u, Ardahan’ı, Ağrı’yı, Van’ı Ermeni katliamından o kurtarmıştır. Doğu sınırlarımızı o belirlemiştir. Mustafa Kemal’e “kolordumla birlikte emrindeyim”diyerek Kurtuluş savaşının başlamasına ve kazanılmasına en büyük katkıyı o sağlamıştır.

Onun adı sadece Ağrı’da değil, ülkemiz sınırlarının dışında da yaşatılmaktadır. Hemen yanı başımızdaki NAHCIVAN ona olan şükran borcunu unutmamıştır. NAHCIVAN’da bir camiye KAZIM KARABEKİR CAMİSİ adı verilmiştir.

KARABEKİR PAŞA Kürt vatandaşlarımıza karşı büyük bir muhabbet beslemektedir. Sırrı Sakık gibi ne idiğü belirsiz, tarih ve ecdad düşmanları hariç olmak üzere Kürt kökenli vatandaşlarımızın KARABEKİR’e olan sevgileri bilinmektedir.

 Bizim kuşak, bugün artık hayatta olmayan Kürt kökenli büyüklerimizden Ermenilerin yaptıkları insanlık dışı olayları ve akabinde KARABEKİR PAŞA’nın kendilerini nasıl kurtardığını dinleyerek büyüdük. Kars’ta Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı köyleri bir dolaşınız, bakın neler duyacaksınız.

PAŞA “Van gölü” adlı şiirinde şöyle yazmıştır “Bilmeden diyorlar Kürdistan, Halbu ki, Kürt’le, Türk’ün kanı aynı kan”.

Kürt meselesi adlı kitabında ise şu sözlere yer vermiştir.”Bizi parçalayarak yutmak isteyen harici kuvvetler, Kürtlük cereyanını öteden beri yayıyorlardı. Düşmanlarımız büyük Ermenistan yapmaya çalışıyorlardı. Buralarda ise en ziyade Kürt kardeşlerimiz oturmaktadır. Kürt istiklali diye çalışanlar düşmanlarımızdır. Maksatları Kürtleri bizden ayırdıktan sonra Ermenistan yapmaktır. Bunun için Türk ve Kürt kardeşler buna meydan vermeyiniz.

Bütün hayatını Türkler ve Kürtler başta olmak üzere Müslümanları ve İslam topraklarını Ermeni çizmesi altında ezilmekten kurtarmaya adamış bir mübarek komutana bugün dil uzatan ne Türk, ne Kürt ne de Müslüman olabilir. O, olsa olsa KARABEKİR’den ERMENİ dedelerinin intikamını almak isteyen ve fırsat bulduğunda kinin kusan bir ajan provokatör olabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!