Sinan Oğan’dan savunma sanayii vaadi: Halihazırda kullanılan teknolojileri hayata geçireceğini söyledi

featured

TVNET’te Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün sunumuylu canlı yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan oldu.

Oğan, Karagöz’ün “Göreve gelmeniz durumunda hangi projeleri hayata geçireceksiniz” sorusuna savunma sanayii örnekleri üzerinden yanıt verdi.

Sinan Oğan’dan savunma sanayii vaadi: Halihazırda kullanılan teknolojileri hayata geçireceğini söyledi

Oğan, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yüksek teknoloji yatırımları yapacağını ifade edip; çip üretim tesisi kuracağını, hipersonik SİHA’lar geliştireceğini ve sürü drone teknolojisine geçeceğini belirtti.

Karagöz’ün bu sistemlerin halihazırda kullanıldığını vurgulaması üzerine Oğan,

“Bahsettiğimiz seviyede değil, geldiğimde geliştireceğim”

diye konuştu.

Oğan’ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

“Otomobil üretilmesinden gurur duyuyorum. Uzay mekiği inşa ediyoruz gibi anlatılmasını doğru bulmuyorum. Togg dediğiniz parçaları yurt dışından gelen bir şey. Yüzde 40 da olsa yerliliği gurur duyuyorum. Şimdiye kadar üretmememiz eksik. Daha iyi şeyler üretebiliriz. Üretenden Allah razı olsun. Ben yüksek teknolojiyle ne yapacaksınız. 5G-6G teknolojilerini Türkiye’ye getirebiliriz. Huawei’nin iletişim altyapısında olmasını yanlış buluyorum.

Türkiye’yi çip üretim üssü haline getirmek istiyorum. Çip yoksa TOGG yok, otomobil yok. SİHA’dan daha kıymetli.

Bir konuda İHA-SİHA’da hız konusunda sıkıntılıyız, hipersonik SİHA’lar var.

Jet motoru yaparsak geliştiririz bahsettiğim seviyede değil.

Sürü drone daha küçük çaplı drone’lar tek bir şeyden kontrol ediyorsun, hava savunmalarını bloke edebiliyorsunuz dünya başka bir yere gidiyor biz başka bir yerdeyiz, Karabağ’da yapılanlardan gurur duyuyoruz.

Geldiğimde geliştireceğim ileri götüreceğim

. Teknoloji yatırımı yapmaktan başka seçeneğim yok.

Çip üretim tesisi açılıyor

Dün tvnet ekranlarına konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de çip üretim tesisi kurulacağını açıkladı. Söz konusu tesisle Türkiye’nin 65 nanometrede kendi çipini üreteceğini söyleyen Bakan Varank, TÜBİTAK Bilgem personelinin tecrübelerinden faydalanacağını ifade etti.

Jet motor çalışmaları

Eskişehir’de kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), havacılık motorlarının farklı irtifa koşullarında test edilmesine olanak sağlayan mobil motor test ünitesi geliştirmişti. Milli Muharip Uçak için yerli motor üretiminin önünü açacak TEI-TF6000 motorlarının da bu yıl çalışacağı belirtilmişti.

2018 yılında ise; ATAK, stratejik İHA ve HÜRKUŞ’un motor ihtiyacını karşılayacak olan Türkiye’nin ilk milli turboşaft motoru görücüye çıkmıştı. Proje ile kazanılan kabiliyetlerin üzerine gerekli teknolojik eklemeler yapılarak ihtiyaç duyulan sürelerde Türkiye’nin Milli Eğitim-Savaş Uçağı T/FX’in de uçak motorunun geliştirilmesi sağlanıyor.

Sürü drone teknolojisini ile tarihi bir saldırıya imza atılmıştı

Geleceğin havadaki ordularında sürü olarak görev alacak kamikaze drone’lar tarihi bir saldırıya imza attı. Libya’da komut almadan yapay zekayla gerçekleştirilen saldırı ile hedefler yok edilirken, yeni bir dönemin de kapısı aralanmış oldu. Savunmadaki Türkler bir ilke imza atarak tüm dünyada ses getiren saldırının perde arkasındaki kamikaze drone Kargu’yu bu hafta gündemine aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!