Şiddetli Yağışlar Vurdu: Bu Gece Hayat Durdu! İstanbul Sular Altında Kaldı!

featured

SARIYER SULAR ALTINDA KALDI

İstanbul‘da gün boyu etkili olan sağanak sonrası Ayazağa Mahallesi Hadım Koruyolu Caddesi’nde kurulan semt pazarını su bastı. Yağmur suyu tahliye kanalının tıkanması nedeniyle rögardan taşan su pazar yerini göle çevirdi. Tezgah üzerindeki ürünlerini son anda kurtaran pazarcılar, tablalarını ve suya gömülen meyve-sebze kasalarını bırakmak zorunda kaldı.

İhbar üzerine pazar yerine sevk edilen belediye görevlileri çevrede tedbir alarak caddede biriken suyu tahliye etmek için çalışmalara başladı. Bazı sürücüler uyarıları dikkate almayarak göle dönen caddeden geçmek isteyince araçları suda kaldı. Sürücülerden biri su çekilene kadar bir süre otomobilinde bekledi.

Belediye görevlileri iş makinesi yardımıyla pazar yeriyle Ayazağa Deresi’ni ayıran istinat duvarında delik açarak suyu tahliye etti. Suyun bir kısmının tahliye edilmesinin ardından otomobilinde mahsur kalan sürücü çevredekilerin de yardımıyla dışarı çıktı.

Caddeyi göle çeviren yağmur suyunun tamamen tahliye edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

OTOMOBİLİNDE MAHSUR KALDI

Tüm uyarılara rağmen otomobiliyle suyun içine giren ve aracında bir süre mahsur kalan Bekir Koçyiğit, şöyle konuştu:

“Zaten trafik çok yoğundu biliyorsunuz, her yer tıkalıydı. Burada da tıkanmıştı. Bir anda açıldı, ben de geçebilirim diye devam ettim. Yol kapalı değildi, herhangi bir emniyet alınmamıştı. Suyu gördüm ama biraz öncesinde aynı su birikintisinden yine vardı, oradan geçtim. Burada biraz ortalara doğru ilerleyince araç stop etti. Dolayısıyla kaldık. Kısa bir süre mahsur kaldım, sağ olsun arkadaşlar yardımcı oldu.”

“MÜHENDİSLİK HATASI”

Caddede esnaflık yapan Ferhat Çakır, su baskınının mühendislik hatası nedeniyle gerçekleştiğini iddia ederek, şunları söyledi:

“Zaten gün boyu yağdı. Bu olay, daha önce 2001’li yıllarda oluyordu ama bu kadar değildi. Dereye şu anda bir gider açtılar. O giderden önce kapattılar, görsele dayalı bir hizmet yapıldı burada park yaptılar. Burada, Sarıyer Belediyesi’nin bir suçu yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi

BEYKOZ’DA TOPRAK KAYMASI: 2 BİNA BOŞALTILDI!

İstanbul‘un Beykoz ilçesine bağlı Ortaçeşme Mahallesi Kosova Sokak’ta iddiaya göre, gün boyu devam eden sağanak yağmur sebebiyle toprak kayması meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede önlem alırken toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki bir gecekondu ile 3 daireli bir bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

“ALTYAPIMIZ SIFIR”

Bayram Bozkurt, “İşten gelmiştim bir gürültü duydum. Baktığımda toprağın aşağıya geldiğini gördüm. Amcamın kızı içeride oturuyordu. Onu camdan çıkarttık. Canımıza bir şey olmadı ama şu an komşularımızda kalıyoruz” dedi.

Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Nuri Dik ise, “Beykoz terkedilmiş bir bölge, altyapımız sıfır. Yağmur suyu kanallarımız yok. Dün geceden beri yağan yağmur heyelana sebep oldu. Vatandaşlarımızı başka evlere tahliye ettik. Can kaybımız yok” diye konuştu.

Beykoz’da gün boyu devam eden sağanak yağmurun da etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki 2 bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

KADIKÖY’DE FELAKET! APARTMANA YILDIRIM DÜŞTÜ!

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi Alageyik Sokak’ta bulunan 14 katlı metruk binanın çatısına saat 18.00 sıralarında yıldırım düştü. Mahalle sakinleri bir gürültü duydu fakat ne olduğunu anlayamadı. Bir süre sonra çıkan yangın nedeniyle yükselen alevler fark edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler kısa sürede tüm çatıyı sardı. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çatının alev alev yandığı anları çevredekiler cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Mahalle sakini İdris Akagündüz, “Saat 18.00 sıralarında bir patlama sesi duyduk. Bir ateş kıvılcım çıktı. O an farkına varamadık. 1 saat sonra farkına varabildik. Baktık ki yukarıda yangın çıktı. Hemen itfaiyeyi çağırdık. Onlar da müdahalede bulundu. Kimse oturmuyor boş şu anda. Yıkımcılar vardı. Onlar da farkına varamamışlar. Biz de onları çağırdık. Yıldırım düştü” dedi.

SULTANAHMET’TEKİ TARİHİ BİNA ÇÖKTÜ

İstanbul’da gerçekleşen şiddetli yağışlar olumsuzluklara neden oldu. Sultanahmet’te bulunan tarihi bir binada şiddetli yağışlar nedeniyle çökme meydana geldi.

BAKIRKÖY’DE SU BASAN YOLDA ARAÇLAR KALDIRIMDAN GİTTİ

Bakırköy’de yağışın ardından bir caddeyi su bastı. Bazı sürücüler, araçlarının zarar görmesini önlemek için kaldırımdan gitmeyi tercih etti. Otomobilinin su alarak hasar görmesini istemeyen ve kaldırıma park eden Halil Bahadır, “Bu araç su alsa ben bunun masrafını karşılayamam. O yüzden bekliyorum, evime de gidemiyorum” dedi.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle akşam saatlerinde Ataköy, Doktor Remzi Kazancıgil Caddesi’nin bir kısmını su bastı. Su baskının ardından araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücüler ise araçlarının zarar görmesini önlemek için kaldırımdan gitmeyi tercih etti.

“MAHSUR KALMAK BU OLSA GEREK”

Otomobilinin su alarak hasar görmesini istemeyen ve kaldırıma park eden Halil Bahadır, “Burada ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, bu kadar su olacağını tahmin edemedim. Arabanın motorunun su alma durumu var, mecburen burada beklemek zorundayım. Bu araç su alsa ben bunun masrafını karşılayamam. O yüzden bekliyorum, evime de gidemiyorum. Mahsur kalmak bu olsa gerek. Diğer sürücülerde kaldırımdan geçiyor. Şu anda suyun yüksekliği fazla motorun su alma olasılığı var. Bende su almaması için gitmemeyi tercih ediyorum” dedi.

AVCILAR’DA İKİ BİNA ARASINDAKİ İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Denizköşkler Mahallesi’ndeki Üner Sokak’ta iki bina arasındaki beton duvar, kuvvetli yağışın ardından saat 21.00 sıralarında gürültü ile çöktü. Duvar 6 katlı binanın en alt katındaki boşluğa yıkılırken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yıkılan istinat duvarının olduğu alan ekipler tarafından şerit çekilerek kapatılırken, incelemeler devam ediyor.

Duvarın çökmesiyle sokağa fırlayan Gökhan Enis, “Deprem gibi bir ses duyduk. Odadaydık hemen dışarı çıktık. Daha önce esnemişti. Belediyeye başvurmuştuk. Gelip bakmışlardı. Ancak, herhangi bir işlem yapmadılar. Çok şükür herhangi bir yaralanma veya can kaybı yok” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi