SBK’nın Uçağı Venezüella-Türkiye Arasında 40 Sefer Yapmış

SBK'nın Uçağı Venezüella-Türkiye Arasında 40 Sefer Yapmış

Karapara aklama suçundan tutuklnan Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks uçağını kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski bakan Mehmet Ağar’ın ardından eski bakan ve halen Prag büyükelçisi olan Egemen Bağış’ın da “ünlü konuklar arasında olduğu” ortaya çıktı.

Söz konusu uçağın kuyruk numarasının medyaya yansımasının ardından uçuş rotası da dikkatleri çekti. Korkmaz’ın uçağının Türkiye, Venezüella arasında 40 sefer yaptığı belirtildi.

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveyisoğlu’nun haberine göre; Soylu kendine ait sigorta şirketi ile aracı şirket Söğüt AŞ arasındaki bir faturayı göstererek uçağı kullandığını doğrulamış “parasını ödedim” demişti… Ancak şu ana kadar, uçağın asıl sahibi olan Bora Jet ya da Sezgin Baran Korkmaz’a ödeme yapılıp yapılmadığı hâlâ soru işareti. Çünkü uçağın sahibi, faturayı kesen aracı yandaş şirket Söğüt AŞ değil, Sezgin Baran Korkmaz.

Gazeteci Seher Sultan, kuyruk numarasını takip ederek Korkmaz’ın son bir yılda uçtuğu güzergâhları ortaya çıkardı. Korkmaz’ın içinde yer alıp almadığı belli değil ancak Türkiye, Venezüella arasında tam 40 sefer yapıldığı kayıtlarda görünüyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!