Sarayda Çalgılı Çengili Eğlence

Sarayda Çalgılı Çengili Eğlence

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir görüşme gerçekleştirdi. Veliaht Prens devlet töreni ile karşılandı.

Mehmet Harun Yüksel / Ankara

İkili görüşmelerin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleşti. Görüşmelerin ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamadan şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Veliaht Prens Muhammed bin Salman bin Abdülaziz Al Saud arasında resmi görüşmeler, iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin derinliğini bünyesinde barındıran samimiyet ve kardeşlik ortamında gerçekleştirilmiştir.” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan El Suud’un imzasıyla yayımlanan açıklamada “siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik ve kültürel ilişkiler dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni bir işbirliği döneminin başlamasına yönelik ortak kararlılığın en güçlü şekilde vurgulandığı” belirtildi.

Sarayda Çalgılı Çengili Eğlence

“Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanlarının, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve önündeki zorlukların üstesinden gelinmesi, yatırım fırsatlarının araştırılması ve çeşitli alanlarda somut ortaklıklara dönüştürülmesinin ele alındığı” vurgulanırken “Taraflar Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’nun yatırım, ticaret, turizm, kalkınma, sanayi, madencilik, inşaat projeleri, ulaşım-altyapı (müteahhitlik dahil), tarım, gıda güvenliği, sağlık, iletişim-bilgi teknolojisi alanları, medya ve spor alanlarında sunduğu fırsatları vurgulamışladır” denildi.

Dünün katili bugünün kardeşi oldu

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ı ve özellikle Prens Selman’ı hedef almıştı. Dün yapılan görüşmelerin ardından “kardeşlik” vurgusunun yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan ne demişti?

“Parlamenterler Arası Kudüs Platformu İkinci Konferansı’nda bir kez daha Veliaht Prens Muhammed bin Selman için “bunlar dünyayı enayi zannediyor”

“Kaşıkçı, başkonsoloslukta ne yazık ki alçakça bir operasyonla şehit edildi. Veliaht Prens dedi ki, ‘Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı’. Ya Cemal Kaşıkçı çocuk mu? Dışarıda nişanlısı var. Onu alıp ayrılmaz mıydı? Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil hesabı sormasını bilir ve tabi dedik ki biz herkese açığız. Suudi Arabistan (kayıtları) almak istedi, kusura bakmayın o kadar değil. Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Verelim de ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz?

 

“Kayıtları verelim ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz” dedi ve kayıtları verdik

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili davada mahkeme, yargılamanın durdurulmasına ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesine karar verdi. Kaşıkçı hakkında yürütülen davada savcılık, dosya hakkında durma kararı verilerek, yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrinin sağlanması için gerekli usul işlemlerinin yapılmasını istemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise davanın devrine ilişkin olumlu yaklaştıklarını ifade etmişti.

 

Suudi Arabistan ile bayrak krizi

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları toplantısına ‘bayrak krizi’ yaşanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir araya gelmişti. Görüşmede Türk Bayrağı’nın olmaması krize neden olmuştu.

Sarayda Çalgılı Çengili Eğlence

 

Sarayda Eğlence

Bütün bu yaşananların ardından Suudi Arabistan ile olan ilişkilerin yeni bir boyuta geçildi. Eğlence düzenledi. Eğlencede keyiflerin yerinde olduğu görüldü.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!