Saray, Meral Akşener’i Yalanladı

Saray, Meral Akşener'i Yalanladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Esad ile görüşülüyor diye duydum. İnşallah doğrudur diye dua ettim”  sözlerine ilişkin Saray’dan yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Mısır ile ilişkilerin normalleşme süreci başladı diye, o zaman ‘Demek ki Esad ile de görüşüyorlardır’ çıkarımı anlamlı değil. Bunlar ayrı dosya konularıdır. Her birinin aktörleri, süreçleri farklı. Biz Mısır’da yaşananları elbette unutmadık. Ama bütün bunları alıp ‘Demek ki Suriye ile görüşüyordur bunlar’ sonucunu varmak çok hayali bir şey. Esad’la bir görüşme trafiği söz konusu değil. Zaman zaman istihbarat birimlerinin görüşmeleri olabilir.” Cevabını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir başka gündem başlığı Türkiye’nin F-35 programından tek taraflı olarak çıkarılmasının yapılan mutabakata ve anlaşmalara aykırı olduğunu da dikkat çekerek “İki müttefik ve stratejik ortaksak, müzakere yoluyla çözebiliriz. Şartlar uygun olursa, S-400’lerin yanında Patriotları da alabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!