Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: Pandemi Nedeniyle Çocuk İşçilerin Sayısı Arttı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: Pandemi Nedeniyle Çocuk İşçilerin Sayısı Arttı

Düzenlenen bir görüntü konferansta koronavirüs salgını ve yüz yüze eğitim konusunda değerlendirmelerde bulunan Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Şurası üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu devirde çocuk işçiliğinin artmasına dikkat çekti.

Sputnik’in haberine göre, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs pandemisi nedeniyle 1.5 milyar çocuğun okul kapanmalarından etkilendiğini belirterek “Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler’in raporuna göre son 20 yıldır ilk defa çocuk işçiliğinde artış yaşandı ve çocuk işçilerin sayısı 160 milyon kişiye çıktı” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Bugün için dünyada Kovid-19 pandemisi nedeni ile 1.5 milyar çocuk okul kapanmalarından etkilenmiş, 210 milyon çocuk tamamen okulsuz kalmıştır. Türkiye bu sürede OECD ülkeleri arasında ilkokulları en uzun süre kapalı tutan 3’üncü ülke, bütün okulları en uzun süre kapalı tutan 4’üncü ülke oldu. Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler’in raporuna göre son 20 yıldır ilk defa çocuk işçiliğinde artış yaşandı ve çocuk işçilerin sayısı 160 milyon kişiye çıktı. UNESCO’nun yayımladığı bir rapora göre ise 24 milyon çocuk ve gencin pandemi sonrası okula geri dönemeyeceği bunların 10.9 milyonunun temel eğitim seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!