Sabah yazarı Müderrisoğlu: “Bazı meslek örgütleri bulaşıcı karamsarlık pompalıyor”

Sabah yazarı Müderrisoğlu:

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında meslek örgütlerini eleştirdi.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, ekonomide yaşanan sorunların “daha çok küresel pandemi şokuyla bağlantılı” olduğu görüşünü dile getirdiği bugünkü yazısında, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun önceki gün açıkladığı, yılın 4. Enflasyon Raporu’nun paradigma değişikliği içerdiğine işaret etti.

“Para politikasına ve hatta makro ekonomik göstergelere ilişkin yeni yaklaşımla karşı karşıya olduğumuza göre, haliyle piyasa yapıcısı rolündeki ana aktörlerden neler beklenebileceği de sorgulanmaya başlandı” diyen Müderrisoğlu, sözlerine şöyle devam etti :

“Kabul, toplumun farklı kesimleri; fiyatlar genel seviyesindeki eğilimden, kur oynaklığından, ürün arzı ve tedarik sorunlarından, yüksek faizlerden değişik derecelerde ve olumsuz etkileniyorlar. Doğru… Kendi ölçeklerinde fedakarlık da yapıyorlar. Ama görüyoruz ki özellikle bazı meslek örgütleri, kapalı devre toplantılarında sadece yakınıyorlar. Bulaşıcı karamsarlık pompalıyor, ‘Ankara’ya bakmıyoruz bile’ diyecek kadar ileri gidiyorlar. Oysa canlı piyasa, veriler kadar ‘moralle’, yaygın tabiriyle ‘psikolojik faktörlerle’ de işliyor.”

Kaynak: GerçekGündem

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!