Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’tan Oğuzhan Asiltürk’e: ”Bizi Kimse AKP’nin Günahlarına Bulaştırmasın”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt'tan Oğuzhan Asiltürk'e: ''Bizi Kimse AKP’nin Günahlarına Bulaştırmasın''

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “Bizi kimse AKP’nin günahlarına bulaştırmasın” diyerek, Oğuzhan Asiltürk’ün AK Parti ile ittifak çalışmalarına tepki gösterdi.

Karamollaoğlu yönetiminin muhalefet bloğuna destek vermesini eleştiren ve Saadet Partisi’nin AK Parti saflarına geçmesi için çalışmalar yapacağını belirten Oğuzhan Asiltürk depreminden sonra Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, ittifak sorularına yanıt verdi.

61saat.com’dan Erhan Esaspehlivan’ın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, AK Parti’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Genel siyasette Ak Parti’nin ülkeyi algı operasyonu ve havuz medyasıyla yönettiğine dikkat çeken Kurt, “AK Parti ile ittifak yapılır mı?” sorusuna, “Ben buna biraz kendi yüreğimle cevap vereyim. Bizi kimse AKP’nin günahlarına bulaştırmasın. Erbakan hoca, rahmetli öyle söylemişti” dedi.

Kurt, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu iktidarda, adalet, emek, özgürlük, dinimiz bunları emrediyor. Dindar adam iftira atmaz, ama ben AK Parti’de bunları görmüyorum. AK Parti’nin Müslümanlığın şartlarını yerine getirerek ülkeyi yönettiğini düşünmüyorum.

Bireysel olarak bunu yorumlamıyorum. Benim dindarlığımdan yönetimime adalet, hukuk yansımalı. Bunu uyguluyorsam dindar olurum. Bu ülkede özgürlük yok. Bizim inancımızın temel ölçüsüdür özgürlük. İşi ehline veriyor muyuz. Hayır. Bunu AK Parti’de görüyor musunuz. İnancımızda bu var mı? Var. İşi ehline veriniz diyor. Ben AK Parti’de dinimizin gerektirdiği bu hususları göremiyorum. Yolsuzluk, iftira, israf. Bunlar bizim inancımızda yok. AK Parti ülkemizi inancımıza aykırı olarak yönetiyor.

“ERBAKAN HOCA ÜZERİNDEN SİYASİ RANT KAZANIYORLAR”

AK Parti iki yüzlü siyaset yapıyor. Böyle şey olmaz. Erbakan hoca üzerinden, Milli Görüşün 50 yıllık temiz mazisi üzerinden siyasi rant kazanacaksınız. Siz partiyi 2002’de kurdunuz, Erbakan hoca 2010 yılında vefat etti. Bakın o zaman Erbakan hoca ile ilgili ne söylenmiş, en yüksek tepede. Erbakan o terleri, boncuk boncuk, nur yüzünden akarken AK Partililer kimlerle temas kurup, AK Partiyi kurmak gayretindeydiler. O gün acaba o aziz liderin yayında mıydılar, terler olduğunda arkasında mıydılar? O gün o ter aktığında neredeydiler?

Erbakan hoca, Fazilet Partisi kapanmasın diye çırpındığında bugün AK Partiyi kuran kadrolar meclis oylamasında nereye rey verdiler? 
Beni en çok üzen o! Milli Görüş davasına daha önce hizmet eden insanların algıyla aldatılması beni çok üzüyor. Böyle bir şey yok. Biz AK Partili kardeşlerin düşmanı olabilir miyiz, ama üzülüyoruz… “Erbakan FETÖ ile hiç bir araya gelmemiş” Grup toplantısında söylüyorsunuz. Ya Allah aşkına siz niye geldiniz o zaman. Ne söylüyorsunuz siz. Söylediğinizi duyuyor musunuz siz!”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!