Rusya’dan Türkiye’ye Yapılacak Olan Uçuşlar Uzatılacak Mı?

Rusya'dan Türkiye'ye Yapılacak Olan Uçuşlar Uzatılacak Mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Haziran’da sona erecek uçuş yasağı ile ilgili Rus tarafıyla yapılan görüşmelere ilişkin bilgi de paylaşıldı. Rusya ile uçuşların yeniden başlatılmasını değerlendirmek için Türkiye’ye heyet gönderilecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Moskova’ya yaptıkları ziyarette Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova ile görüştüler. Rus ve Türk heyetlerinin yaptığı görüşmede Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısının Türkiye’ye tedariki ve Türkiye’de üretimiyle ilgili ve karşılıklı hava trafiğinin yeniden başlatılması konuları görüşüldü.

Türkiye’de artan koronavirüs vakalarının ardından Rusya, Türkiye’ye yapılanacak olan uçuşları Nisan ayının ortasından itibaren 1 Haziran’a kadar durdurma kararı almıştı. Rus havayolu şirketine ait olduğu söylenen bir yazı paylaşıldı. İnternette paylaşılan belgeye göre Rusya’nın 2 Haziran’da sona erecek uçuş yasağını 30 Haziran’a kadar uzatacağı bilgisi yer alıyor.

Durumla ilgili resmi bir açıklama henüz bulunmazken, Rus heyetiyle yapılan görüşmede  Ersoy, “Vaka sayılarındaki düşüşü, iyi gidişatı görmemiş olsalardı yerinde gözlemleme talepleri olmazdı. Bizim hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili talebimizi olumlu karşılıyorlar. Sadece yerinde gözlemleyip nihai karar için biraz süre istediler” açıklamasını yaptı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!