İzmirli İşletmeciler “Açmak Zorundayız” Yazılı Pankart Astı

İzmirli İşletmeciler

Pandemi nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından açıklanan kontrollü normalleşme genelgesi, aylardır mekanlarının kapısına kilit vuran kafe ve bar işletmecisinde hayal kırıklığı yarattı. İzmirli kafe ve bar işletmecileri, açılma kararının dışında tutulmalarına tepki gösterdi.

İzmir Alsancak’ta bulunan Duvar adlı mekanın girişine işletme sahibi “Açmak Zorundayız” yazılı bir pankart astı. Alsancak’taki işletme sahipleri pandemiden dolayı aylardır işletmelerini açamadıkları için çok etkilendiklerini, 15 aydır yardım alamadıklarını belirtti. Kapanma noktasına gelen esnaf, önceden 26 çalışanı var iken şu an kalifiye olarak 2 personeli kaldığını söyledi.

Kredi borçları, fatura ve vergi ödemeleriyle sıkışmış durumda oldukları söyleyen mekan sahipleri “Dayanamadık ve sesimizi duyurmak için bu pankartı açtık. Şu an cebimde 20 lira para yok. Aylık 16 bin lira kira ödememiz var. 16 aydır boşuna ödüyoruz. Geçen Mart ayından bu yana ödediğimiz kiralarla yeni bir iş kurabilirdik.” dedi. Yaşanan duruma aynı yerdeki diğer esnafta tepki gösterdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!