Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Savaş gemileri turistik gezinti için gelmiyor”

Rusya Savunma Bakanı Şoygu:

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Karadeniz’e giren bölge dışı ülkelere yüksek hassasiyetli silahla donatılmış gemilerin Rusya’nın kıyılarının korunma düzeyini denetlemeye çalıştığını söyledi.

Rossiya 1 televizyonuna konuşan Şoygu, ”Karadeniz’e bölge dışı bir ülkenin gemisi girdiğinde güvertesinde uzun menzilli, yüksek hassasiyetli silah bulunduğunu gördüğümüzde onun turistik gezinti yapmak için gelmediğini anlıyoruz. Doğal olarak, onu takibe alıyoruz, ona eşlik ediyoruz ve kısa süre önce İngiliz gemisinin yaptığı gibi, her an provokasyonlar olabileceğini anlıyoruz ve elbette bu tür şeylere izin vermememiz gerekiyor” dedi.

Şoygu, “Daha açık konuşmam gerekirse, elbette bu, bizi denetlemeye, ne kadar hazır olduğumuzu görmeye, Karadeniz kıyısındaki, ülkemizin güneyindeki tüm sistemin ne kadar iyi inşa edildiğini kontrol etmeye yönelik sürekli bir girişim” diye konuştu. Batılı ülkelerin bu denetimlerde ”yalnız olmadığını” belirten Şoygu, bu gemilerin Rusya’nın komşularıyla, Gürcistan filosuyla ve Ukrayna filosuyla tatbikatlar yapacağının da bilindiğini kaydetti. Şoygu, Rusya’nın da bölgede tatbikatlar yaptığını ve yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Şu anda Karadeniz’de ABD Donanması’na ait USS Mount Whitney amfibi komuta kontrol gemisi ve USS Porter destroyeri bulunuyor. Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatlar için bölgeye gelen bu gemilerin Rus filosu tarafından takibe alındığını duyurmuştu.

Öte yandan, Şoygu, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kademelerindeki komutanların Suriye’de muharebe deneyimi edindiğini aktardı. ”Rusya ordusunun bu sayede çok yüksek bir askeri ruha sahip olduğunu” anlatan Şoygu, “Pilotlarımızın yüzde 90’ından fazlası da muharebe deneyimine sahip. Bazıları 100, bazıları 400 sorti gerçekleştirdi. Elbette, bu, artık tamamen farklı bir ordu” diye konuştu. Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!