Rus Dışişleri Bakanı Sözde Ermeni Soykırımı Anıtını Ziyaret Etti

Rus Dışişleri Bakanı Sözde Ermeni Soykırımı Anıtını Ziyaret Etti

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’ın daveti üzere Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov çalışma ziyaret için Yerevan’a geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan’a yaptığı ziyarette Ermenistan’da bulunan sözde “Ermeni Soykırımı Anıtı”nı ziyaret ederek anıta çelenk bıraktı.

Lavrov, Ermeni Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan’la yaptığı görüşmesinde “Koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri sıkı bir işbirliği içerisindeyiz, Rusya Ermenistan’a virüsün yayılmasını önlemek için yardım sunuyor. Sputnik V aşısının bir partisi karşılıksız olarak gönderildi. Geçen ay 15 bin dozluk bir başka sevkiyat da yapıldı” açıklamasında bulundu. Sputnik V aşısının Türkiye’de üretilmesini öngören bir anlaşma geçtiğimiz günlerde Rusya ve Türkiye arasında imza edilmişti.

Lavrov Ermenistan’a aşı tedariki ile ilgili olarak “Yakın zamanda ek sevkiyatlar planlanıyor, Ermeni dostlarımızın 1 milyon doz aşı sevkiyatına yönelik talebi üzerinde çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Dağlık Karabağ’daki durumla ilgili olarak da konuşan Lavrov, “Dağlık Karabağ’daki istikrar sürecinde olumlu eğilimler görüyoruz. Sahadaki durum kayda değer ölçüde normalleşti. Rus barış güçleri güvenliğin garantörü görevi görüyor. Ayrıca savaş tutsaklarının takası sürecinin tamamlanması konusuna da sürekli dikkat veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Paşinyan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan sınırına Ermeni topraklarında görev yapan Rus güçleri için iki yeni kale inşa edildiğini duyurmuştu.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’a resmi ziyarette bulunan Lavrov, Ermeni mevkidaşı Ara Ayvazyan ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya ve AB arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada Rusya, Rus siyasetçilere, parlamenterlere ve şirketlere yönelik Avrupa Birliği’nin tek taraflı yaptırımlarını cevapsız bırakmayacaktır, ifadelerini kullandı.

“BM Güvenlik Konseyi’ni atlayarak tek taraflı kısıtlamalara başvurma şekli bulaşıcı hale geliyor. Amerika Birleşik Devletleri bu modayı başlattı ve bence Avrupa Birliği de bunu isteyerek aldı” diye ekledi.

Lavrov, AB’nin Rusya misilleme yaptırımlarının gayrimeşruluğundan söz ederken her şeye izin verildiğine inandığını kaydetti. AB, Rusya’ya yönelik misilleme yaptırımlarının gayrimeşruluğundan bahsederken her şeye izin verildiğine inanıyor.

AB ile Batı ülkelerinin Rusya’ya yönelik yaptırım uygulamaya devam ettiklerine vurgu yapanLavrov, bu yaptırımların “temelsiz” ve “gayrimeşru” olduğunu dile getirdi. AB’nin “kendisine her şeyi mübah” gördüğünü ve “cezasız kalma hissiyle boğulmaya” başladığını ifade eden Lavrov, “Bu, çıkmaz bir yol.” yorumunda bulundu.
Olayların son gelişmesine gelince, Avrupa Birliği yapılarında ve bazı AB üye devletlerinde görevlilerimize yönelik bir sonraki yaptırım dalgasında belirleyici rol oynadıkları için istenmeyen kişiler olarak ilan ettiğimizi açıkça belirttik ve buna parlamenterler de dahil. Avrupa Birliği’nin eylemlerimizin gayrimeşru olduğunu ve uluslararası yasal gerekçelerin olmadığını ilan etmesi, tek bir anlama geliyor – Avrupa Birliği açısından her şeyin mubah (serbest) olduğuna inanıyor, şeklinde ifadeler kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!