Putin Türkiye’ye geliyor… Rusya tarih verdi

featured

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye ne zaman geliyor? Erdoğan-Putin görüşmesinin gündemi ne olacak?

Rus basını olası tarihleri kaleme alıyor. RIA Novosti, Putin’in Erdoğan ile 12 Şubat’ta Ankara’da görüşeceğini yazdı.

Detayları CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz şu sözlerle aktardı:

“Biliyorsunuz, Rusya Devlet Başkanı Putin uzun bir süredir kolay kolay Rusya dışındaki seyahatlere çıkmıyor. Türkiye’ye seyahat edeceğini Aralık ayındaki bir basın toplantısında ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı uymadığı için o tarihte bu ziyareti gerçekleştiremediklerini ancak 2024’ün başında ziyareti gerçekleştirmek istediklerini ifade etmişti. Bununla ilgili Kremlin Sözcüsü’nden açıklamalar geldi. Türk tarafıyla koordine bir şekilde her iki liderin de programına uygun bir süreyi ayarlamaya çalışıyoruz, ayarladığımız zaman da hemen açıklayacağız ifadesinde bulundu. Henüz tam net bir tarih açıklanmış değil ancak Şubat ayı içinde olması bekleniyor.

Masada çok önemli konular var. Bütün dünyanın gözü bu görüşmede olacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı ve Batı ile görüşebilen tek lider olma özelliğine sahip. Konular da çok sıcak. Ukrayna, tahıl, Suriye konusu masada ciddi zaman alacak konular.

İki ülke arasında üst düzey iş birliği komisyonu toplantısı da yapılması gerekiyor. Bu her yıl iki ülke arasında düzenlenen bir toplantıydı. Bu yıl ev sahibinin Türkiye olması bekleniyor. İkili ilişkilerin, ticari anlamda ilişkilerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Henüz net bir tarih yok ancak tahmini tarihler Şubat ayının başlarında olabileceği yönünde.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!