Prof.Dr. Ümit Özdağ, Celal Eren Çelik’e Konuk Oldu

Prof.Dr. Ümit Özdağ, Celal Eren Çelik’e Konuk Oldu

YouTube yayını yapan Celal Eren Çelik, Ümit Özdağ’ı konuk aldı.

Yaklaşık bir saatlik bir yayın gerçekleştiren Çelik, Ümit Özdağ’a gündeme ve yeni kurulacak olan partiye dair herkesin merak ettiği soruları yöneltti.

Özdağ; Yeni kurulacak olan partiyi nasıl tanımlıyorsunuz? Sorusuna şu cevabı verdi.

“Biz yeni kurduğumuz partiyi Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçisi bir parti olarak tanımlıyoruz, birinci meclisin kucaklayıcılıyla yani bütün vatanseverleri çatısı altında toplayacak ama bütün vatanseverleri çatısı altında toplarken Atatürk’ün gerek İstiklal Harbi’nde gerek Cumhuriyetimizin kuruluşu sürecinde ortaya koyduğu temel felsefeyi benimseyecek bu temel duruşu ve felsefeyi 21. Yüzyıla taşıyacak bir siyasal partiden, bir siyasal hamleden bahsediyoruz” şeklinde tanımladı.

Diğer öne çıkan başlıklar ise şu şekilde;

“4 BÜYÜK KRİZ YAŞANIYOR”

Kuracakları partinin siyasi yelpazede Atatürk milliyetçiliğinde konumlanacağını belirten Özdağ Türkiye’de “Devlet Krizi”, “Ekonomik Kriz”,”Milli Birlik Krizi” ve “Sığınmacı Krizi” olmak üzere 4 büyük ve ağır kriz bulunduğunu ve partilerinin Türkiye’nin bu krizlerden çıkışını sağlamak için kurulduğunu belirtti.

“PLANLI EKONOMİYE GEÇMEK ZORUNDAYIZ”

Özdağ kuracakları partinin ekonomik olarak üretime ağırlık veren ancak herşeyi serbest piyasaya da bırakmayan, yerli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik edici bir modele sahip olacağını belirtti ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte “Planlı ekonomik” modele geçmesi gereğini vurguladı.. Celal Eren Çelik’in “Buna bir nevi Karma Ekonomik Model de denilebilir mi?” sorusuna Prof.Dr. Ümit Özdağ “Denilebilir ancak 1960’lı yıllarda uygulanan bir karma ekonomik model olmayacak” cevabınıverdi.

Özdağ AKP döneminde gerçekleştirilen “Hazine garantili” sözleşmelerin iptal edileceğini belirterek “Hiç kimsenin menfaatleri Türkiye’nin menfaatlerinin üzerinde değildir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yapılan araştırmalara göre iç huzursuzluk potansiyeli en yüksek 10 ülkeden birisi olarak açıklandığını belirten Özdağ, bunun sorumlusunun ülkeyi “Kamplaşma ve kutuplaşma” siyaseti ile yöneten, ülkenin diğer yarısı üzerinde ağır baskı kuran AKP iktidarı olduğunu belirtti.

“AB İLE TAM ÜYELİK MÜZAKERELERİNİ SONLANDIRACAĞIZ”

AB ile ilgili olarak kendilerinin AB’nin Türkiye’yi tam üye yapmayacağına inandıklarını ve AB ile tam üyelik müzakerelerini durduracaklarını belirten Özdağ, AB ile imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasının da bu hali ile sürdürülebilir olmadığını ifade etti.Özdağ AB’ye bir başka ilişki modeli önereceklerini de belirtti.

Türkiye’deki Suriyelilerin geri dönüşünü mutlaka sağlayacaklarını belirten Özdağ bu konuda AB’ye de yeni bir teklif sunacaklarını belirtti. Özdağ “Bu durum bu şekli ile devam ederse ilerleyen süreçte AB’nin sınırları Antep ve Urfa’ya gelecek. Ortadoğu’da yaşanan en ufak istikrarsızlık ve sorun doğrudan Viyana’yı, Berlin’i etkileyecek. Avrupa’nın bunu tercih edeceğini sanmıyorum. AB’ye tam da bu nedenle fonlarını Suriyelilerin Türkiye’de kalması için değil Suriye’ye dönüşü için harcamalarını teklif edeceğiz” dedi.

Özdağ, “Suriyeliler bombalandıkları için kaçmadılar,kaçmaları için bombalandılar” diyerek Suriye’de yaşananların bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi için hazırlanan küresel bir planın parçası olduğunu belirtti.

“HDP YÖNETİCİLERİNİ KARDEŞİMİZ OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Son günlerin en çok tartışılan konularından birisi olan HDP’nin kapatılması ile ilgili Celal Eren Çelik’in sorduğu soruya ise Özdağ çarpıcı bir yanıt verdi.

Özdağ “HDP yöneticilerini kardeşimiz olarak görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP’nin ve HDP yöneticilerinin hiç bir milli konuda Türkiye’nin yanında yer almadığını vurgulayan Özdağ “HDP Yunan partisi gibi faaliyet gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Özdağ “HDP’yi parti olarak kabul etmiyoruz. HDP parti ise CHP,İYİ PARTİ,AKP,MHP nedir?” diye konuştu.

“ÖSO DEVLETİ ENFETKE ETMEKTEDİR”

İhvancı dış politikanın Türkiye’yi bir bataklığa mahkum ettiğini belirten Prof.Dr.Ümit Özdağ Suriye’de Türkiye’nin birlikte hareket ettiği ÖSO yapılanması ile yapılan bu iş birliğini ise “Sürdürülemez” olarak tanımladı.

Özdağ “ÖSO ile geliştirilen bu ilişki devleti enfekte etmektedir, zehirlemektedir” ifadelerini kullandı.

Özdağ Türkiye’nin dış politikasında da mutlaka İhvancı zihniyetin terk edileceğini, dış politikadaki diplomat kadrolarına yeniden işinin ehli isimlerin getirileceğini belirtirken Mevi Vatan’a da sahip çıkılacağını belirtti.

Özdağ “Mavi Vatan Türkiye’nin ayrılmaz bir parçasıdır, o denizlerin her bir zerresini savunacağız” dedi.

“NATO’DA KALACAĞIZ”

Celal Eren Çelik’in kurulacak yeni partinin NATO ile ilgili tavrı hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Özdağ “Türkiye’de bugüne kadar hiç bir parti NATO’dan ayrılmayı savunmadı. Biz de bunu savunmuyoruz zira Türkiye’nin menfaatlerini NATO’da kalarak daha iyi savunabileceğimizi düşünüyoruz.NATO’da kalacağız ama NATO içerisinde Türkiye’nin haklarını çok daha keskin biçimde savunacağız” dedi.

Ağır bir devlet krizi yaşandığına dikkat çeken Özdağ’ın yayın linki için;

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!