Erdoğan AKP Olağan Kongresinde Konuştu

Erdoğan AKP Olağan Kongresinde Konuştu

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde konuştu.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara Spor Salonu’na geldi.

Konuşmasının başında illerin adlarını tek tek söyleyerek partilileri selamladı.

Erdoğan AKP Olağan Kongresinde Konuştu

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

“Sizler 84 milyon vatandaşı ile tüm Türkiye’yi tüm coğrafyamızı, milyarlarca dostumuzla tüm dünyayı temsil ediyorsunuz. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongremize hoş geldiniz.”

“Hangi inançtan, kökenden, mezhepten olursa olsun 84 milyon insanın hepsini selamlıyorum”

Sizlerin şahsında kalbi millet ve memleket sevdası ile çarpan tüm vatandaşlarımı selamlıyorum. Bu halkın refahı, ülkenin kalkınması için gecesini gündüzüne katan herkesi selamlıyorum. Kendisi ve ülkesi için çalışan, üreten işçimizi, çiftçimizi, esnafımızı, girişimcimizi, her meslekten kardeşimizi selamlıyorum. Hangi inançtan hangi kökenden, hangi mezhepten olursa olsun bu ülkenin 84 milyon insanının hepsini selamlıyorum. Anadolu’yu vatan yapmak için yola çıktığımız günden beri gözlerini canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bugün de yurt içinde ve yurt dışında aynı mücadeleyi sürdüren tüm kahramanlarımızı selamlıyorum. Gözü ve kalbi Türkiye’nin üzerinde olan bugün bu salonu sizler kadar heyecanla takip eden tüm dostlarımızı, kardeşlerimizi tüm milletimizi selamlıyorum.

Kongremiz insanlığa, milletimize hizmet mücadelemizin yeni safhasının ilk adımıdır. Biz bugüne kadar hangi mücadeleyi yürüttüysek hepsini de bu inanç ve iman ve azim sayesinde gerçekleştirdik. Bundan sonra da ynı hissiyatla ter dökmeye gerektiğinde canımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Biz fanilerin elbette hatası eksiği olmuştur olacaktır. Önemli olan istikameti doğru, azmi güçlü tutmaktır. Gerisi Allah’ın takdiridir.

Sayın Bahçeli’ye güçlü Türkiye yolunda bizimle yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Hangi partiden olursa olsun Cumhur İttifakı’na destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

AK Parti büyük kongreleri kadrolarımızı yenilediğimiz bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin muhasebesini yaptığımız demokrasi şölenleridir. Ekim 2003’teki ilk olağan kongremizde herşey Türkiye için bu ışık hiç sönmeyerek diyerek yola çıkmıştık. Kasım 2006’daki ikinci kongremizde Türkiye’nin partisi Türkiye’nin lideri diyerek milletimizle kucaklaşmıştık. Üçüncü kongremizde biz birlikte Türkiye’yiz demiştik. Dördüncü kongremizi büyük millet büyük güç hedef 2023 diyerek taçlandırmıştık. Beşinci olağan kongremizde 2023 kararlılığımızı tekrar vurgulamıştık. Ağustos 2018’deki 6. olağan kongremizi millet bir hedef bir diyerek gerçekleştirmiştik. Bugün de inandığın yolda yürü diyerek 7. kongremizi Türkiye için güven ve istikrar azmiyle topluyoruz. Her bir kongremizde vizyonumuzu daha ileriye taşıdık.

“Geçmişimizi hakkıyla bilmeden bugünün hakkını vermeden geleceği inşa edemeyiz”

Siyasetin sadece geçmişte değil aynı zamanda bugünle güncelle de sınırlı kalmaması yarını geleceği umudu kucaklaması gerektiğini inanan bir mefküre sahibiz. Bizim inancımızda umutsuzluk yani yarından ümidini kesmek küfre eşdeğer görülmüştür. Geçmişimizi hakkıyla bilmeden bugünün hakkını vermeden geleceği inşa edemeyiz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!