Prof. Dr. Acemoğlu: Merkez Bankası Rezervlerinin Aynı Seviyeye Gelmesi Zor; Çok Daha Zor Zamanlar Bizi Bekliyor

Prof. Dr. Acemoğlu: Merkez Bankası Rezervlerinin Aynı Seviyeye Gelmesi Zor; Çok Daha Zor Zamanlar Bizi Bekliyor

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye yanlış bir şekilde ekonominin durumu çok kötüye giderken, Merkez Bankası rezervlerini kullanmaya başladığını ifade ederek, Türkiye’nin bu rezervleri kullanarak, ekonomik reformları yapmak yerine anlaşılması zor olan politikalara yöneldiğini vurguladı.

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç’ın haberine göre, yurt dışından gelen sermayenin Türkiye’den çekilmesinin ardından Merkez Bankası’nın daha fazla rezerv kullanmaya başladığını söyleyen Acemoğlu, “Demokratik kurumlar zayıflayınca her ülke keyfi ve yanlış politikalara yöneliyor. Ekonomi bürokrasisinde hemen hemen hiç nitelikli insan kalmadı. Bu durum belirsizliği ve krizi artırıyor. Türkiye her şeyi doğru yapsa bile Merkez Bankası rezervlerinin aynı seviyeye gelmesi çok zor” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin son 15 yıldır kalitesiz büyüdüğünü dile getiren Acemoğlu, “Sürekliliği olmayan bir büyüme bu. Üstüne uluslararası gelişmeleri de eklersek ekonominin geleceği parlak değil. Çok daha zor zamanlar bizi bekliyor” uyarısında bulundu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!