Posta Caddesi yeniden canlandırılıyor

Posta Caddesi yeniden canlandırılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi, Başkent’in tarihi kent merkezi olan “Posta Caddesi”ni yeniden canlandıracak proje için çalışma başlattı.

Geçmişe ışık tutan tarihi mekanları ayağa kaldırmak için çalışmalarını yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de “Posta Caddesi Ortak Akılla Yeniden Canlanıyor” temasıyla gelecek nesillere Başkent tarihini taşımayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle hazırlanan proje için Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen tüm paydaşlar, Ankara’nın tarihi kent merkezi olan “Posta Caddesi”nin yeniden canlandırılması için yapılacak ortak çalışmaları ve önerileri masaya yatırdı.

ATO Duatepe salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Posta Caddesi’nin eski canlı günlerine geri dönmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’ne her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtirken Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, proje hakkında sunum yaptı.

Proje yürütülürken bölge esnafının görüşlerini de dikkate alacaklarını belirten Ödemiş, “Amacımız buraya yönelik hazırladığımız projelerde esnafımızın fikirlerini de alarak alternatif projeler geliştirmek. Gelecek önerileri bu projeye ekleyeceğiz” dedi. Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Posta Caddesi’ndeki uygulama esnafla beraber yönetiliyor. Kararı beraber alınca yönetim sürecinde de sorun çıkmıyor. Esnafımız yaşadıkları sorunları dile getirirken, katılımcılığın kusursuz işlediği bir süreç yaşadık bugün” diye konuştu.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!