Polonya-Belarus sınırında Suriyeli gencin cesedi bulundu

Polonya-Belarus sınırında Suriyeli gencin cesedi bulundu

Polonya polisi, Avrupa Birliği’nin doğu sınırındaki siyasi bir açmazın son kurbanı olan Belarus sınırına yakın ormanda dün Suriyeli gencin cesedinin bulunduğunu açıkladı. 

ABC News ve ülke basınında yer alan haberlere göre, yetkililer, cesedin Wólka Terechowska köyü yakınlarında bulunduğunu, genç adamın kesin ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini belirttiler.

Minsk’teki rejimi tarafından teşvik edildiği belirtilen göç krizi AB ülkeleri Polonya, Litvanya ve Letonya sınırında yaşanıyor. Her üç ülke de sınırlarını güçlendiriyor, yeni açılan göç yolunu engellemeye çalışıyor ve kış yaklaştıkça durum daha tehlikeli hale geliyor.

Bölgede yaşanan göçmen krizinde yaşamını yitirenlerin sayısı şu anada kadar 9’a ulaştı.

Göçmenlerin çoğu Suriye, Irak veya Ortadoğu’nun başka yerlerinden, Avrupa’da daha iyi bir yaşam umuduyla çatışmalardan ve umutsuzluktan kaçmak isteyen insanlar.

2015 yılında Avrupa’ya yapılan büyük göçün ardından Avrupa, yeni gelenleri caydırmak için sınırlarını güçlendiriyor. Yine de her yıl on binlerce insan denizde ve karada tehlikeli ve bazen ölümcül yolculuklara çıkarak içeri girmeye çalışıyor.

Yazdan bu yana yüzlerce insan, Beyaz Rusya üzerinden Avrupa’ya sızmanın yeni ve daha kolay bir yolu olarak göründü.

AB, Lukaşenko’yu 2020’de yapılan seçimlerin ardından uygulanan yaptırımlara misilleme yapmak için yapay bir yol oluşturmakla suçluyor ve bunu izleyen iç muhalefete sert bir baskı uygulanıyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!