Peyronie Nedir?

Penis eğriliği, genel anlamıyla penisin olması gereken düzlük seviyesinde olmaması olarak tanımlanır. Burada penisin, cinsel uyarılma esnasında sahip olması gereken konum ve duruş doğru şekilde tespit edilmelidir.

Çoğunlukla penisin eğri bir vaziyette bulunması olarak tanımlanıyor olsa da penis eğriliği sorunu aynı zamanda penisin sağ veya sola eğilim göstermesi şeklinde de belirti verebilir. Elbette tüm bu eğrilme problemlerinin penisinin uyarıldığı ereksiyon halindeyken gözlemlenmesi gerekir.

Penis Eğrili Nedir, Neden Olur?

Penis eğriliği, temel olarak bir şekilde bozukluğudur. Bununla birlikte önemli ölçüde cinsel sağlığı etkileyebilir. Dolayısıyla penis eğriliğinin cinsel sağlığı etkilemesi durumunda mutlaka uzman desteği alınarak tedavi edilmesi gerekir.

Penis eğriliği aynı zamanda “Peyronie” olarak da adlandırılır. Ereksiyon esnasında penisinde doksan derecelik bir dik açıya sahip olması gerekir. Bunun dışında penisin ereksiyon halinde sahip olduğu her türden durum Peyronie olarak adlandırılabilir.

Anlaşılacağı üzere penis eğriliğinin en önemli belirtisi penisin sahip olduğu dik açıyı ereksiyon halinde sürdüremiyor olmasıdır. Penis eğriliğinin ortaya çıkmasının en temel sebebi, erkek cinsel organındaki bağ dokusu sorunlarıdır. Bağ dokusunun normalde olduğundan fazla gelişmesi, peniste şekil bozukluklarına sebebiyet verir.

Penis Eğriliği İçin Ne Yapılır?

Penis eğriliği tedavisi, sorunun neden olduğuna bağlı olarak farklı biçimlerde planlanabilir. Erkek cinsel organındaki eğriliğin doğuştan gelmesi durumunda ilaçlı ya da benzer herhangi bir tedavinin uygulanması mümkün değildir.

Bu tarz durumlarda tek tedavi yöntemi, cerrahi müdahaledir. Penis eğriliğinin 30 dereceden fazla olması durumunda cerrahi uygulamanın tercih edilmesi önerilmektedir

Penis Eğriliği Tedavisi Sonrası Yaşam

Penis eğriliği tedavisi sonrası yaşam diğer cerrahi uygulamalarda olduğu gibi ameliyat sonrası ilk dönemde dikkatli davranılarak sürdürülmelidir. Bununla birlikte cerrahi uygulamanın etkilerinin geçmesine paralel olarak hastanın gündelik yaşamına dönüş yapması mümkündür.

Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu linkinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!