Peker’in, Suriye’de El Nusra’ya Silah Gönderildi İddiasından Sonra Türkeş ve Davutoğlu’nun Sözleri Yeniden Gündeme Geldi!

Peker'in, Suriye'de El Nusra'ya Silah Gönderildi İddiasından Sonra Türkeş ve Davutoğlu'nun Sözleri Yeniden Gündeme Geldi!

Sedat Peker’in, ‘El Nusra’ya silah gönderildi’ iddialarının ardından, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ve AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in sözleri yeniden gündeme geldi.

Peker, Bayırbucak Türkmenlerine giden TIR’ların yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (SADAT) de silah gönderdiğini iddia etti:

Peker, “MİT TIR’ları yakalandıktan sonra biz oraya, Bayırbucak Türkmenlerine insansız hava aracı, kıyafetler, sayıları oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar telsizlerden tutun çelik yeleklere, TIR’larca… Milletvekili arkadaşımızla da konuştuk, o da iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler biz ek TIR’verelim. Benim adıma giden diğer araçlar var, onlarınki de başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. O araçların içinde silah var, çocuk değiliz. Bu da normal. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. Benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor” dedi.

Peker’in iddiaları üzerine, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş’in sözleri yeniden gündem oldu.

Tuğrul Türkeş, AKP’ye geçmeden önce katıldığı özel bir televizyon programında TIR’larla gönderilen silahların AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iddia ettiği gibi olmadığını dile getirerek, silahların Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilmediğini söylemişti.

Dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Davutoğlu’nun, ”Yemin ediyorum silahlar Türkmenlere gidiyordu” açıklamasına karşılık olarak, “Bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler’e gitmiyordu. Bilerek söylüyorum. iddia ederek söylüyorum. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Bayırbucak Türkmenleriyle, Halep’tekilerle irtibatımız var” ifadelerini kullanmıştı.

Peker’in bu açıklamalarının ardından Ahmet Davutoğlu çıkışı yapan CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar, ”Sedat Peker 8. videosunda Suriye olayına girdi. Davutoğlu, Ağustos 2014-Mayıs 2016 döneminde başbakandı. Olayları iyi bilir. Suriye’de dönen pisliği, pelikancıların istifa ettirdiği Davutoğlu tek tek anlatmalı. Susarak muhalefet olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!