Peker’in İşaret Ettiği İsim AKP’li Metin Külünk

Peker’in İşaret Ettiği İsim AKP'li Metin Külünk

Sedat Peker’in açıklamalarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ‘Peker’den 10 bin dolar alıyor’ dediği kişinin AK Parti eski milletvekili Metin Külünk olduğu iddia edildi.

Sedat Peker’in itiraflarında da yer alan Eski AKP Milletvekili, siyasetçi ve iş insanı Feyzi İşbaşaran, ismi söylenmeyen partiliyi açıkladı. İşte İşbaşaran’ın o  ifadeleri:

“AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu’ndaki Metin Külünk, Peker’in en önemli ayağıdır. AKP’de, Erdoğan ile Peker arasındaki tek arabulucudur. İlişkileri o düzenliyordu. Beyoğlu Emniyet Amirliği’nde bana saldırı yaptıran da Metin Külünk’tür, zaten Sedat Peker doğruladı.”

İşbaşaran, ‘Hürriyet binası saldırısını da ele alıyor: “Peker, ‘Bir AKP vekili rica ettiği için Hürriyet gazetesini bastım’ diyor. O isim de Metin Külünk’tür. ‘O istedi’ demek, ‘Erdoğan istedi, parti istediği için yaptım’ demektir.” Eski AKP Vekili İşbaşaran şöyle sürdürüyor:

“O dönem AKP Gençlik Kolları Başkanı açıklamasında, ‘ben akıllandım’ demeye getirdi, ‘Organizasyon bana ait değil’ dedi. Daha önce de ısrarla söylemişti. Külünk üzerinden bu işleri çeviriyorlar. Ancak artık taban çok rahatsız. Vekil arkadaşlar, şu dönem bir bitse diye lanet ediyor.”.

İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker’in kendisi hakkında iddialarına ilişkin “Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş” demişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’ya yönelik çağrısında Peker’den kimin para aldığını açıklamasını istedi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!