Patronun Arabasını Kullanan Suriyeli Sığınmacı 2 Çocuğu Yetim Bıraktı: Denetimli Serbestlikle Salıverildi!

Patronun Arabasını Kullanan Suriyeli Sığınmacı 2 Çocuğu Yetim Bıraktı: Denetimli Serbestlikle Salıverildi!

Emre Turan isimli sosyal medya kullanıcısının, babasının ehliyetsiz bir Suriyeli tarafından öldürüldüğü ve medyada yer bulmayan korkunç kazanın ardından Suriyelinin denetimle serbestlikle salıverildiği ihbarı, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Turan, “Babam, ehliyetsiz bir Suriyeli tarafından öldürüldü. Bu sizin de başınıza gelebilir. Umarım bu hususta bir farkındalık oluşur.” açıklamasıyla 3 video paylaştı.

Kaza görüntüleriyle beraber paylaştığı videolarda Turan, “babam iş çıkışı yaya kaldırımında yürürken kendisine kamyonet çarpması sonucu ağır yaralandı. Durumu çok ağırdı, 15 gün yoğun bakımda kaldı ve hayatını kaybetti. Bu aracın sürücüsü ehliyetsiz bir Suriyeliydi. Kaza sonrasında Suriyeli, emniyet mensuplarımız tarafından yakalandı. Süreç işlerken denetimle serbestlikle dışarıya salındı. Şu an kendisinin akıbeti hakkında herhangi bir bilgim yok. Videoyu çekmemin amacı, ailemin bulunduğu durumdan ziyade, vatandaşlık görevimi yerine getirmek.” ifadelerini kullandı.

Korkunç bir süreç geçirdiklerini belirten Turan, babasını öldüren Suriyeli ile arabuluculuk davası gerçekleştirildiğini, ancak Suriyelinin bu görüşmeye de katılmadığını bildirdi ve şöyle devam etti:

“Devlet vatandaşlarını korumayacak mı? Bu insanlar savaştan kaçtılar. Bir güvenlik koridoru oluşturulabilirdi, oluşturulmadı. Milyonlarcası akın akın Türkiye’ye geldiler. Engel olamadınız. Kamplar kurulmalıydı fakat bu da tam anlamıyla gerçekleşmedi ve akın akın milyonlarcası büyük şehirlere geldiler. Herhangi bir şehre ve kültüre alıştırma alıştırma programına, adaptasyon sürecine tabi tutuldular mı? Belli değil. Şehirlerde ücretler düştü çünkü sigortasız çalışıyorlar, bu şahsın olduğu gibi. Kiralar arttı, buna da engel olamadınız. Ehliyetsiz araç kullandılar, buna da engel olamadınız. Babam öldü. Umarım herif kaçmaz da gerekli cezayı alır. En azından buna engel olabilirsiniz. Vatandaşınızın yanında olmalısınız. Sizin asli göreviniz bu. Benim kız kardeşim 9 yaşında babasız kaldı. Haftada 2 defa ağlama krizi geçiriyor. Gerçek ölüm nedenini söyleyemedim babamın. Bir şey yapmalısınız. Sadece bizim durumumuz için konuşmuyorum burada. Başka insanlar bu ehliyetsiz Suriyeliler yüzünden hayatlarını kaybedebilirler. Denetimleri artırabilirsiniz. Ciddi cezalar kesebilirsiniz. Halk size bu yetkiyi verdi, elinizde yetki var.”

Videoyu çekmek için üzerinde sorumluluk hissettiğini belirten Turan, “Belki bu konuda bir farkındalık oluşur. Açıkça söyleyebilirim; Fatih, Bağcılar, Güngören, Esenyurt, Esenler gibi muhtelif yerlerde çevirme ekipleri oluşsa ve bunlar çevirme eylemini gerçekleştirseler, ciddi miktarda ehliyetsiz Suriyeli ya da yabancı uyruklu şahıs yakalayabilirler. Benim bu durumu sizinle paylaşmam gerekiyordu. Bundan sonra dışarda yürürken daha dikkatli olun. Sizin de sevdiklerinizin de ölümüne sebep olabilirler. Bununla birlikte, az önce anlattığım korkunç süreci de yaşayacaksınız. Kaldırımda yürürken dahi teyakkuzda olun.” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!