ÖZEL RÖPORTAJ Şırnak Belediye Başkan Adayı Beyza Tatar

featured

Şuna açıklık getirelim Zafer Partisi, bölücü unsur taşımayan, Atatürk’ün kurucu lideri olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne bağlı herkesi kucakladı ve kucaklamaya devam edecek. Zafer Partisi olarak başa gelirsek ne yapacağız? Aslında bu sorunun cevabını vermek, vatansever bir Türk kadını olarak çok kolay olacak. Ben, Beyza Tatar olarak Zafer Partisi’nin yerel yönetimindeki iktidarını aldığım vakit ilk yapacağım iş, Şırnak Belediyesi’ni halkın belediyesi yapmak olacak. Yöremizde bulunan kaynaklar teröre finansman olarak kullanılamayacak, yandaşa yalakaya aktarılamayacak. Şırnak’ın gencine, çocuğuna, yaşlısına, yardıma muhtaç olanlarına fazlası hizmet olarak dönecek.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Röportajımızın konuğu gencecik pırıl pırıl, Zafer Partisi Şırnak Belediye Başkan adayı Beyza  TATAR. Beyza hanımla diyalog kurduğumuz ilk günden bu yana cesareti, genç yaşına rağmen yaşadığı bölgede olaylara hâkimiyeti hayranlık uyandıracak derecede mükemmeldi. Beyza TATAR, ülkemizin kırk yıldır mücadele verdiği ve iplerinin yurt dışında tutulduğu, piyon terör örgütünün bulunduğu memleketin mukaddes bir parçası olan Şırnak’ta Tatar Ailesi’ne ve Türk Milleti’ne yakışır yiğitçe duruş sergilemekte.

Şırnak’ın Tomris Katun’u Sayın Beyza TATAR, niye siyasete girdiniz, neden belediye başkan adayı oldunuz?

BEYZA TATAR:

Zafer partisinden Şırnak Belediye Başkan adayı olmamın öncelikli amacı bu zor coğrafyada Türk kadınlarının neler yapabileceğini tüm Türkiye’ye ve tüm Dünya’ya gösterebilmektir.

Övgüleriniz için teşekkür ediyorum. Ben her Türk evladı nasıl davranması gerekiyorsa öyle tavır alıyorum. Bölgemizde tabi bu daha zor çünkü burada çöreklenmiş olan terörist eylemler Şırnak halkını ister istemez baskı altına alıyor. Devletimizin varlığı ve mücadelesi tabi ki takdire şayan fakat terörist yapı burada halkın sözde özgürlüğü eşitliği için mücadele ettiğini insanımıza aşılamakta ve buna devam etmekte. Bizler biliyoruz ki yaptıkları hiçbir eylem burada yaşayan halkın vatandaşın hayrına değil. Bunu göz önünde bulundurarak, Zafer partisinden Şırnak Belediye Başkan adayı olmamın öncelikli amacı, bu zor coğrafyada Türk kadınlarının neler yapabileceğini tüm Türkiye’ye ve tüm Dünya’ya gösterebilmektir.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın TATAR, batıda milliyetçi, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak Güneydoğu şehirlerimize göre nispeten daha kolay. Yıllarca bu coğrafyada yaşayan yurtseverler olarak Tatar Ailesi’nden geçmişinden bahseder misiniz?

BEYZA TATAR:

Biz TATAR Ailesi olarak Milli Mücadele’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza savaştık ve bundan gurur duyduk!

Tabi, Mensubu olmaktan gurur duyduğum Tatar Ailesi yüzyıllardan beri bu bölgede yaşıyor. Ailemiz özellikle son yüzyılda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan Cumhuriyet serüveninin bir parçası olmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milleti’ne yürekten bağlı, bölgede yıllardır bölücü terör örgütü ile birebir savaşan ve her daim Türklük şuurunu en üst seviyede yaşayan bir ailedir.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Bölgenin gelişmesine katkıda bulunması gereken Şırnak Belediyesi ne yazık ki gözle görülür hiçbir eyleme imza atmıyor. Sosyal belediyecilik, çevre ve şehir planlaması konusunda Şırnak’a fark katmadığı gibi bir de seçimlerde kazanması muhtemel görünen DEM Parti faktörüne belediyelerin verilmemesinden dolayı koltuğu yeniden garantileyeceklerinin rehaveti var. Siz bu gidişata nasıl bakıyorsunuz?

BEYZA TATAR:

Özellikle DEM’in başa geçme ihtimali olduğu zamanlarda belediye kaynaklarının tamamı ile örgüte aktarıldığı, bölücü örgütün lojistiğinde kullanıldığı ve halka hiçbir faydasının olmadığı hizmetten uzak terörü finanse eden bir belediyecilik anlayışını barındırıyor.

Öncelikle şunu belirteyim Şırnak’ta en az batı illeri kadar gelişmeyi ilerlemeyi hak ediyor burası da mukaddes vatan toprağı. Yöresel özelliklerimiz, kültür dokumuz, misafirperverliğimiz buna uygun zemin hazırlıyor. Bölgemizde meydana gelen terörist faaliyetler bölgenin kalkınmasına, ilerlemesine engel oluyor. Bir oluşum, halkının iyiliğini istiyorsa öncelikle sosyal refahına mani olacak eylemlerden kaçınmalı. Yıllarca bölgeye gelen mühendisler, öğretmenler katledildi. Eğitimli insanların Şırnak’ı geliştirmesine fırsat verilmedi. Benim de içinde doğup büyüdüğüm Şırnak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yıllardır terörün pençesinde, korku iklimi ile yoğrulmuş. Özellikle DEM’in başa geçme ihtimali olduğu zamanlarda belediye kaynaklarının tamamı örgüte aktarıldığı, bölücü örgütün lojistiğinde kullanıldığı ve halka hiçbir faydasının olmadığı hizmetten uzak terörü finanse eden bir belediyecilik anlayışını barındırıyor. Aynı şekilde iktidarın elinde bulunduğu dönemleri katacak olursak o zaman da yandaşa ve israfa yönelik çalışmaların olduğunu hep birlikte görebiliriz. Üzgünüm ki; yöre insanımız bunun bilincinde değil, fakat biz ülkemizin bütünlüğü birliği için bıkıp usanmadan terörün çirkin yüzünü amacını anlatmaya devam edeceğiz.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Çok gençsiniz fakat bilinçli kişiliğinizin bütünleştiği, özgüveniniz kilometrelerce öteden bize ulaşıyor. Beyza TATAR Belediye Başkanı olursa Şırnak’ta ne değişecek, Beyza TATAR ve Zafer Partisi ne vaat ediyor?

BEYZA TATAR:

Ben Beyza Tatar olarak Zafer partisinin yerel yönetimindeki iktidarını aldığım vakit ilk yapacağım iş, Şırnak Belediyesi’ni halkın belediyesi yapmak olacak.

Şuna açıklık getirelim Zafer Partisi, bölücü unsur taşımayan, Atatürk’ün kurucu lideri olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne bağlı herkesi kucakladı ve kucaklamaya devam edecek. Zafer Partisi olarak başa gelirsek ne yapacağız? Aslında bu sorunun cevabını vermek, vatansever bir Türk kadını olarak çok kolay olacak. Ben Beyza Tatar olarak Zafer partisinin yerel yönetimindeki iktidarını aldığım vakit ilk yapacağım iş, Şırnak Belediyesi’ni halkın belediyesi yapmak olacak. Yöremizde bulunan kaynaklar teröre finansman olarak kullanılamayacak, yandaşa yalakaya aktarılamayacak. Şırnak’ın gencine, çocuğuna, yaşlısına, yardıma muhtaç olanlarına fazlası hizmet olarak dönecek.

Şırnaklının konforunu yükseltmeye, hayat standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmalara imza atacağız. Mevcut belediyelerin hamasetten öteye gitmediklerini görüyoruz. Kentin altyapı ve üst Yapı çalışmalarını hiçbir zaman tam olarak yerine getirmediler.

Altyapıya ve üstyapıya önem vereceğiz. Şırnaklı hak ettiği şekilde bir kente kavuşacak. Sokakları, caddeleri temiz bakımlı olacak. Güvenle, huzurla yaşayacakları bir kent sunacağız halkımıza.

Gençlerimize belediye imkânlarını, kapılarını açarak, ekonomik alanlar üreterek istihdama katkıda bulunacağız. Dezavantajlı vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza,  gençlerimize hiçbir ayrım gözetmeksizin kucak açıp en iyi şartlarda halkımızın refahı için çalışacağız. Şırnaklı ile el ele verip birlik beraberlik içinde bizi bütünleştiren bayrağımızın altında, Şırnak’a faydalı politikalar üreteceğiz. Altyapıya ve üstyapıya önem vereceğiz. Şırnaklı hak ettiği şekilde bir kente kavuşacak. Sokakları, caddeleri temiz bakımlı olacak. Halkmıza güvenle, huzurla yaşayacakları bir kent sunacağız. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için sporla buluşturacağız. Şırnak eğitim seviyesi yüksek kentlerimizden bir tanesi, özellikle çalışan annelerimizin en büyük sıkıntısı olan kreş sorunu çözeceğiz. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun teröre bulaşmamış, Türkiye Cumhuriyeti devleti, ay yıldızlı al bayrağıyla ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le sorunu olmayan herkesi kucaklayıp onlara şefkatle hizmet edeceğiz.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın TATAR, kentinizi ülkenizi çok sevdiğiniz aşikâr. Varlığınız bölgede bulunan ve terörden beslenen zihniyetleri rahatsız ediyor, bu durumu sosyal medya üzerinden yapılan çirkin yayınlarında görüyoruz. Kalleşçe pusu kuran bu terör uzantılarının hedefinde olan bir ailenin mensubusunuz. Bölge halkına, terör örgütüne paye vermemeleri açısından seslenmek isterseniz son olarak neler söylemek istersiniz?

BEYZA TATAR:

Şırnak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir Türk yurdu olarak yıldız gibi parlayacak

Bu topraklar hepimizin. Terör örgütü bu bütünlüğü bozmak ve Ortadoğu’da planlanan yeni düzene toprak kazandırmak için sahiplerine hizmet ediyor. Bizler dün olduğu gibi bugün de toprak bütünlüğümüzü korumak için mücadele edeceğiz. Halkımıza terörün kirli yüzünü net bir şekilde göstereceğiz. Bebek katillerine ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bölgemizde insanlarımız yıllarca terörden kan kustu. Artık buna son vermenin yollarından biri cesaretlerini toplayıp bayrağımızın altında toplanarak bize teveccüh etmeleri. Belediyecilik vazifelerinin nasıl yapıldığını yıllarca mağdur edilen halkımıza gösterme fırsatı elimize geçtiği takdirde bu bölücülerin elini kolunu kırmış olacağız. Hizmet bölücülere değil halkın kendisine aktarılacak. Şırnak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Türk yurdu olarak bir yıldız gibi parlayacak.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tatar bu röportaj gerçekten benim için çok kıymetli. Hem genç bir hanımefendinin adaylığı hem de  içinde bulunduğunuz ortama rağmen mağrur duruşunuz bana gurur verdi. Yerel seçimlerde vatan toprağımız Şırnak’ta halkımıza hak ettiği hizmeti vermek üzere başarılı olmanızı canı gönülden temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun.

BEYZA TATAR:

Ben teşekkür ediyorum Şükran hanım. Benim için doğup büyüdüğüm yerde böyle bir mücadeleye girmek onur kaynağı. Şırnaklıya gereken kıymeti hizmeti vermek için yola çıktık, devamda edeceğiz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!