Oyuna Gelmemek, Kumpasları Çözmek

Oyuna Gelmemek, Kumpasları Çözmek

Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e birisi birilerinden arka alıp, dini maske yaparak, kutsal saydıkları mekânda arka aldıklarının başı olmasına rağmen hakaret ediyor. Bu duruma ses çıkartanlar olduğu gibi, sesiz kalıp seyredenler de var. Elbette bu durum öylesine geçiştirilecek bir mesele değildir ancak konun güncel politik tarafını da görmeyi gerektiriyor.

Haftalardır iktidar yolsuzluk, adam kayırma, ekonomik bunalım vesaire konular sebebiyle baskı altında kalmıştı. Gündemin değişmesi için bir şeyler yapılması gerekiyordu. Önce Kudüs meselesi ile tansiyon yükseltildi. Taksim’de var olan camiye rağmen yapılan yeni caminin açılışı bahanesiyle bir cuma günü toplaşmanın yasak olduğu meydanda toplaşarak güç gösterisi yaptılar. Tıpkı camiler miğfer, minareler mızrak misali okunan şiirde olduğu gibi. Sonra kutsal mabetleri eski kiliseden dönme, adı bile Türk olmayan camide kurulan mizansen gereği bir hain ses ülkenin Cumhurbaşkanı orada bulunduğu halde yükseldi ve gündem bir anda değişti.

Değişen gündem için yükselen sesin ve dozajı ve eylemlerin sıralaması aynı zamanda iktidar partisinin seçmen kitlesini konsolide edecek netlikte manidardır…

Tuzağa düşmeden, meseleleri iyi analiz etmek gerekiyor.  Atatürk elbette Türk Milleti’nin ortak ve en önemli bir değeridir. Ancak dikkatinizi çekerim, Türk Milletinin!.. Türk Milleti olgusuna karşı ümmetçilik yapanların değil.

Bu bağlamda iktidarın ekmeğine yağ sürecek eylemlerden uzak durmak, toplumsal kamplaşma kumpasına düşmemek gerekir. En nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti devletin vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi Türk kabul eden milliyetçilik anlayışımız gereği, iyi yönetilmeyen salgın süreci ve bu süreç sebebiyle meydana gelen sıkıntıların bunalttığı toplumu ancak aydınlatan ve nerede durmaları gerektiği konusunda beyanlarda bulunmak şimdilik yeterlidir.

Konu elbette unutulacak, yutulacak bir konu değildir. Hepimizin ortak hedefi mutlaka bu iktidardan kurtulmanın yolunu bulmak olmalıdır. Bu iktidardan kurtulmanın çeşitli yolları olduğu gibi, aslında bir tek yolu vardır, bilgilenmek. Bilgilenmek için mutlaka okumak, çünkü okumak güçlendirir.

Türk, Öğün, Çalış, Güven

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!