Okullarda telefon yasak mı, serbest mi? Milli Eğitim Bakanı Tekin’den çok net açıklama

featured

Derse telefon getirmek yasaklandı mı, sorusu eğitim öğretim dönemi öncesi yeni tedbirler için atılacak olan adımların gündeme gelmesinin ardından merak konusu oldu. Okulların açılmasına bir aydan az bir zaman kalırken, Bakan Tekin çocukların sosyal medya üzerindeki bağımlılıklarına dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden verilen ödevlerin çocukları dijital bağımlılığa ittiği yönünde velilerin şikayetleri olduğunu söyleyen Bakan Tekin, “Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikretmiş olduk” dedi. İşte, o konu hakkında bilgiler.

OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, öğrencilerin okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber bunun teşvik edilmesini arzu ettiğini ifade etmişti.

Bakan Tekin, 5 Eylül tarihli açıklamasında ise öğrencilerin derse girmeden önce cep telefonlarını teslim edeceğini, “Okul müdürleri gerekli tedbirleri aldılar. Öğretmenlerden de sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü olmamalarını rica ettik” açıklaması ile ifade etti.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!