Obama’dan Trump’a: Demokrasinin Temel İlkelerinden Birini İhlal Etti

Obama'dan Trump'a: Demokrasinin Temel İlkelerinden Birini İhlal Etti

Eski başkan, bağış kampanyasının yeniden dağıtılması sırasında ‘Obama’dan halefi Trump’a: Demokrasinin temel ilkelerinden birini ihlal etti
ni ihlal etmeyi’ durdurmak için harekete geçme çağrısında bulundu

Barack Obama Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Donald Trump’ın geçen yılki seçimlerle ilgili bir “bir avuç saçmalık” uydurup kaybettiğini kabul etmeyi reddettiğinde demokrasinin “temel ilkelerini” ihlal ettiğini söyledi.

2020 seçimlerinden bu yana ilk sanal bağış etkinliğinde konuşan eski Demokrat başkan, eski Cumhuriyetçi başkanın iddialarının ABD seçimlerinin meşruiyetini zedelediğini ve oylamayı bastırma çabaları gibi diğer antidemokratik önlemlere yol açtığını söyledi.

Cumhuriyetçi senatör Mitt Romney, Trump’ın çalıntı seçim iddialarını televizyon güreşine benzetti – eğlenceli ama “gerçek değil”.

Bu arada Obama, “‘Büyük yalan’ olarak adlandırılan şey aniden ivme kazanıyor,” diyerek Cumhuriyetçilerin kontrolündeki yasama organlarının oy kullanma erişimini azaltma ve oy kullanma operasyonları üzerinde daha fazla kontrol elde etme hamlelerini körükledi.

“Sonuç şu. Bu tür çabaları şimdi durdurmazsak, göreceğimiz şey daha fazla çekişmeli seçim olacak. Demokrasimize verilen bu hasarların daha da meşrulaştırılmasını göreceğiz.” dedi

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!