NYT: Ekonomi ve bununla birlikte Erdoğan batıyor

NYT: Ekonomi  ve bununla birlikte Erdoğan batıyor

Amerikan gazetesi The New York Times, Türk ekonomisin Mart ayından itibaren, koronavirüs salgınının vurduğunu söylerken,  Türk Lirası’nın değerinin düştüğünü,  çift haneli enflasyonla iki yıldır mücadele edildiğini  ve ülkedeki derin durgunluğun daha da şiddetlendirdiğini yazdı.

NYT,Türk  vatandaşların öfkesini artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi tarafından karşılandığını, hatta pek çok kişinin yiyecek satın almakta zorlandığını ekliyor.

İstanbul’da bir tütün dükkanı olan Özgür Akbaş gazeteye verdiği demeçte, “Pek çok esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Bazıları intiharın eşiğinde” ifadelerini kullandı.  Gazete tarafından kısa süre önce yapılan bir anket, her dört Türkten birinin (% 25) temel ihtiyaçlarını mali olarak karşılayamadığını ortaya koydu. Akbaş Times’a “İnsanlar patlamanın eşiğinde” dedi.

NYT’ye  göre, bu yıl saldırgan dış politikası ve askeri müdahaleleriyle iç ve dış dikktleri üzerine çeken Erdoğan için Kasım ayında işler daha da kötüye gitti.  The Times, Donald Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılmasıyla Erdoğan’ın güçlü bir müttefikini kaybedeceğini eklerken,  analistler “Biden yönetiminin, Erdoğan’ın kötüleşen imajıyla,  daha sert olmasını bekliyorlar.”ifadelerini kullandı.

NYT “Tüm bunlar, cumhurbaşkanının popülaritesinin 19 yıllık iktidarının en düşük seviyesine gerilemesine katkıda bulunuyor ve kurduğu  parti seçmenlerin yalnızca % 30’unun desteğini alıyor. 2023 seçimlerinde yeniden seçilmesini en azından şüpheli hale getiriyor.” yorumunda bulundu.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!