Netanyahu’dan BM’deki Gazze Toplantısıyla Eş Zamanlı Açıklama: Harekâtımız Tüm Gücüyle Devam Ediyor

Netanyahu'dan BM'deki Gazze Toplantısıyla Eş Zamanlı Açıklama: Harekâtımız Tüm Gücüyle Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki Gazze toplantısı devam ederken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise aynı saatlerde yaptığı konuşmada ‘Gazze’deki operasyonlarının süreceğini’ söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ndeki Gazze toplantısının açılış konuşmasında acil ateşkes çağrısı yaptı. Guterres, BM’nin acil ateşkes için tüm taraflarla aktif bir şekilde temas halinde olduğunu söyledi; tarafları ‘arabuluculuk çabalarının yoğunlaşmasına ve başarılı olmasına izin vermesini’ istedi.

NETANYAHU GERİ ADIM ATMADI: HAREKÂT TÜM GÜCÜYLE SÜRÜYOR

BM Güvenlik Konseyi’ndeki Gazze toplantısı devam ederken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, TV’den yayımlanan konuşmasında, Hamas, İslami Cihad ve benzerlerine atıfla “Terörist örgütlere karşı harekatımız tüm gücüyle devam ediyor” diyerek şöyle devam etti:

“Siz İsrail vatandaşları için sakinlik ve sükuneti sağlamak için gerektiği kadar uzun süre eylemde bulunacağız. Bu, zaman alacak.”

Netanyahu, İsrail’in ‘Hamas’a ağır bedel ödetmek, barış ve güvenliği geri getirmek ve caydırıcılığı yeniden tesis etmek istediğini’ belirtti.

Ateşkes yönünde uluslararası baskıların arttığı sırada ‘İsrail’in uluslararası toplumun desteğine sahip olduğunu’ söyleyen Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’e desteği için bir kez daha teşekkür etti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!