NATO 2030 Reformu’nda Gençler Zirvesi

NATO 2030 Reformu'nda Gençler Zirvesi

NATO ittifakının hazırlattığı NATO 2030 reform planı üyelere sunuldu. Planın gelecek yıl da NATO Liderler Zirvesi’ne sunulması bekleniyor.

NATO 2030 reform planı kapsamında ayrıca ülkelerin aday gösterdiği 14 gençle, NATO’nun reform sürecine katkı sağlayacak bir NATO Gençler Zirvesi oluşturuldu.

Hem Gençlik Zirvesi’nde hem de gelecekte, bu Genç Liderler NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e NATO 2030 ile ilgili tavsiyelerini bildirmek için girdi sağlayacaklar. Zirvede Finans ve medya sektörü, akademisyen ve bürokrat isimler yer aldı.

Raporu gören bir NATO diplomatı Çin’in Kuzey Kutup bölgesi, Afrika’daki faaliyetlerine ve Avrupa’nın altyapısındaki yatırımlarına atıfta bulunarak “Çin artık Batının umduğu gibi iyicil bir ticari ortak değil. Yüzyılımızın yükselen gücü ve NATO’nun buna kendisini uyarlaması gerekiyor” dedi.

Rapor Çin’e karşı NATO üyesi olmayan Avustralya gibi ülkelerle daha sıkı bağlar kurulmasını ve Çin’in uzay çalışmalarına da odaklanılması gerektiğini öne sürüyor.

NATO 2030 raporunda “hasım ülke” olarak tanımlanmasa da Çin’in ittifakın resmi strateji belgesine dahil edilmesi öneriliyor.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!