Namık Kemal Zeybek: “Ümit Özdağ’ın Partisi Başarılı Olabilir”

Namık Kemal Zeybek:

Eski Milletvekili ve Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, “Ümit Özdağ’ın Partisi Başarılı olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Uzun yıllar MHP’de görev yapan, ANAP ve DYP’den milletvekili seçilen Namık Kemal Zeybek, Independent Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli’nin tutumu nedeniyle, MHP’yle yollarını ayıran Zeybek, “Milliyetçi camiada yaklaşık 50 yılını geçirmiş bir isimsiniz. Şu an AK Parti mi MHP çizgisinde yoksa MHP mi AK Parti’ye yaklaştı?” soruna “Çizgi diye bir şey kaldı mı yahu ortada. Ne çizgisiymiş bu yani.” şeklinde cevap verdi.

“Şu anda yükselen milliyetçilik tepki milliyetçiliğidir”

Zeybek, “MHP’den bahsettik ve bugün için yükselen bir milliyetçilik dalgası var. Özellikle göçmen karşıtlığında görüyoruz bunu. Şu an TBMM’de kendisini milliyetçi olarak tanımlayan dört parti oldu. MHP, İYİ Parti, BBP ve bir de Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi. Peki böyle bir yükseliş zamanında siyaseten birlikte olamamanın sebepleri nedir sizce?” sorusuna, “Kendisini milliyetçi olarak tanımlamak başka bir şey, milliyetçi olmak başka bir şey” şeklinde cevap verdi ve şöyle devam etti:

“Milliyetçiliğin ideolojik olarak yükselmesi başka bir şey. Yükselen milliyetçilik, ideolojik milliyetçilik değil, tepki milliyetçiliğidir. Tepki milliyetçiliğini de değerlendiren bir siyasi parti çıkarsa çok büyük başarı kazanır.

“Ümit Özdağ’ın partisi başarılı olabilir”

– Göçmenlere yönelik en sert tepkileri veren Ümit Özdağ’ın kurduğu partinin başarı şansını nasıl görüyorsunuz?

Başarabilir. Çünkü burada milliyetçilik teorik bir söylem bir fikriyat bir ideoloji olmaktan çıkıyor, yaşadığı günün olgusu haline dönüşüyor. Bu çok önemli. Şu anda Suriyeliler Türkiye’de Türkiye yurttaşlarından daha çok kayırılıyor. Kayırılmalardan, mahallelerdeki değişimden, onunla kültür farklılığından doğan bir Suriyeli karşıtlığı var. Bu halk, bunlar ileride bizim güney vilayetlerimizi alır diye düşünmez. O, aydınların meselesi. Halk böyle derin düşünmez. Halk günlük olaylarından ötürü tepki gösterir. Mesela Altındağ’da yaşananlar…

Bu insan doğasına uygun bir şey. Bunu Ümit Özdağ söylüyor, bunu gündeme getiriyor, hem aydınlara hitap edecek şekilde gündeme getiriyor, hem de halkın günlük rahatsızlıklarını gündeme getiriyor. Ümit Özdağ buradan kendisine bir alan açabilir.”

Yorumlar kapalı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!