Milyonlarca kişiye SGK’dan borç mesajı: Yasal takip başlatılacak

featured

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca kişiye gönderdiği mesajda, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ödenmesini talep etti. Kısa süre içerisinde borçların ödenmemesi halinde yasal takip başlatılacağı belirtilen uyarıda, mevcut borç durumunun e-Devlet üzerinden sorgulanabileceği hatırlatıldı.

SGK tarafından gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız.”

Genel Sağlık Sigortası borcu sorgulaması nasıl yapılır?

GSS borç sorgulama işlemi e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirebilirsiniz. GSS borç Sorgulama ekranına girdikten sonra tescil ve borç sorgulama işlemi yapılabiliyor.

GSS Prim borcu nedir?

1 Ocak 2012 tarihinde yapılan değişiklikle GSS prim ödeme zorunluluğu getirildi. Genel Sağlık Sigortası’nda bireyler çalışanlar ve çalışmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. İşçi olanların borcu işveren tarafından karşılanırken işsiz olan kişilerin borçları şahıs tarafından ödenmesi gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    2013 den beri Almanyada yasiyorum, SGK ve Emekli Sandigi her türlü resmi yazismalari taniyip benim saglik hizmetlerimi kesmis idi. Simdi bana 11 yillik borc cikariyorlar, avukatimla itiraz süreci baslattim. Suriyelileri gecici siginmaci kapsaminda ülkeye doldurup, herkesi bu maliyete ortak ediyorlar.
    Haksiz, Usulsüz, Yasadisi.
    Hic hizmet almadim, 11 yildir Alman Saglik Sistemindeyim, bunun her türlü kaniti ortadayken, beni borclu gösteriyorlar.
    Suriyeli Kan Emicilerin, ucu buraya bile dokunuyor !

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!