Microsoft, Windows’un Yeni Sürümünü 24 Haziran’da Açıklayacak

Microsoft, Windows’un Yeni Sürümünü 24 Haziran’da Açıklayacak

Geçen hafta Build sırasında yeni nesil Windows’u tanıttıktan sonra Microsoft, işletim sisteminin yeni sürümünü 24 Haziran’da resmi olarak açıklayacağını duyurdu. Şirket medyaya davetiyeler göndermeye başladı ve CEO Satya Nadella ve baş ürün sorumlusu Panos Panay’ın etkinliği yöneteceği açıklandı.

Build’de Nadella, son birkaç aydır yeni işletim sistemini test ettiğini söyledi. “Bugün her Windows geliştiricisi için daha fazla fırsat yaratacağız ve uygulamalar oluşturmak, dağıtmak ve bunlardan para kazanmak için en yenilikçi, yeni, açık platform arayan her yaratıcıyı memnuniyetle karşılayacağız.” Bu muhtemelen geliştiricilerin uygulamalarını tüketicilere ulaştırmasını kolaylaştırabilecek bir Windows Mağazası güncellemesinin söylentilerine atıfta bulunuyor.

Etkinlik duyurusu, Microsoft’un başlangıçta çift ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir işletim sistemi varyantı olan Windows 10X’in geliştirilmesini durdurduğu haberini takip ediyor. Geçen yıl şirket, potansiyel olarak Chrome OS’ye daha güçlü bir rakip oluşturmak için 10X odağını tek ekranlı cihazlara kaydırdı. Şimdi Microsoft, bazı 10X özelliklerini Windows 10’a uygun hale getirmeyi planlıyor.

Peki Microsoft, Windows 10’dan sonra nereye gidebilir?

2015’te piyasaya sürüldüğünde, Windows 7 ve 8’in en iyi özelliklerinin harika bir kombinasyonu olduğunu fark edildi.  İlki temiz masaüstüne sahipti ve ikincisinden ek dokunmatik ekran akıllıları vardı (neyse ki Başlat Menüsü de bir dönüş yaptı). Windows 10 aynı zamanda Microsoft’un 2014’te CEO görevini Steve Ballmer’dan devralan Nadella yönetiminde ne kadar farklı olduğunun ilk önemli işaretiydi.

Özellikle, Windows 10’un bir yıl boyunca (ve bazı kullanıcılar için daha da uzun süre) ücretsiz olacağını ve Microsoft’un her yeni sürüm için önceki ücretlendirme stratejisinden büyük bir geri dönüş olacağını duyurdu. Bunu yaparak Nadella, kullanıcıları Windows 7 ve 8’den geçmeye teşvik ederek Windows 10’u modern uygulamalar geliştirmek isteyen geliştiriciler için daha uygun bir platform haline getirdi.

Lenovo’nun hantal Yoga Kitapları dışında henüz gerçekten çift ekranlı pek çok PC görmedik, bu nedenle Microsoft’un daha fazla bilgisayar üreticisini bu sıçramayı yapmaya teşvik etmesi için kapı sonuna kadar açık. Mevcut işletim sistemi Surface Pro X gibi amiral gemisi donanımları geride tuttuğundan, şirketin ARM cihazları için Windows desteği üzerinde de çalışması gerektiği açık. Apple bilgisayarlarını başarıyla ARM tabanlı M1 yongalarına taşıdığına göre, top Microsoft’un sahasında. PC üreticilerinin de aynısını yapmasına yardımcı olur.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!