MHP Zoru Hep Başarmıştır, Kolayı da Dikkate Almalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisinin gerçekleştirdiği Milli değerleri koru ve yaşat açık hava toplantıları büyük bir coşku ile devam ediyor. Bursa, İzmir, Adana, Erzurum’dan sonra Konya’da Türkçe teması ile yüz binleri bir araya getirirken, bu olağanüstü siyasi “aksiyon” ilkleri yaşatıyor oluşu ile önemlidir.
 
Bu olağanüstü birliktelik, Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi faaliyetlerinden oluşu ve taşıdığı anlam itibarı ile her yönüyle değerlendirilmelidir. Esas olanın muhteşem gerçeklik kazandığı, ancak detaylarda dikkat eksikliği, etki gücünde eksiklik oluşturabilmektedir.   
 
Bu muazzam seferberlik, öncelikle;

  • Türkiye Cumhuriyetinin Devleti ve Milleti ile bekası temelinde konan iradenin vücut bulmuş halidir.
  • Zaman itibarı ile yüzyılı aşkın süredir tasarlanan sinsi haçlı projelerinin sahne aldığı dönemdir.
  • Devlet-Millet-Toprak olarak parçalanmanın karşısında irade koyan, yegâne hareket Türk Milliyetçiliği Hareketinin uhdesindedir.
  • Kuruluş-Bayrak-Vatan-Birlik-Türkçe-Kardeşlik-Demokrasi-Kurtuluş, nihayetinde Ankara “Türkiye Mitingi” hedef alınan değerlerimizi ifade ediyor oluşu ile özel anlam ifade etmektedir.

***

 
MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyin, verdiği mesajlar, beşincisi gerçekleştirilen mitinglerin her birinde gündem belirleyecek derinlik, önem ve ölçülerdedir.
 
Kırılmış ümitlere, yıkılmış ahengimize, örselenen toplum şuuruna bir nefes, bir kutlu diriliş, çürümüşlüğü karşı kutlu isyandır. Yorulan zihinlere can suyudur.

  • Katılımlar her seferinde yüz binlerle gerçekleşmekte, coşku, heyecan ve zindelik en üst seviyede vücut bulmaktadır. Disiplin, seviye ve donanım üst düzeydedir.
  • Mitinglerin bölgesel olma hüviyeti yönü ile komşu illerden katılımın son derece fedakâr, yüksek vasıflı kimlik ve kişilik taşıyor oluşu dikkat çekicidir.
  • Toplumun her kesiminden, kadın-erkek-genç-yaşlı bu müthiş birlikteliğin parçaları; vatan sevgisinin tezahürü olarak tek yürek olmuşlardır. Takım elbisesi ve kravatı ile ciddiyetini sergileyen öğretim üyelerimizden, mahsulünün peşinde kavrulan yanık yüzünü gösteren çiftçimize, katılımcıların topyekûn Türkiye’yi ifade ediyor oluşu, sıcaklık, samimiyet ve farkındalık olup, “bu vatan sahipsiz değildir” haykırışını göstermektedir.  

***

 
Bu müthiş olduğu kadar emsalsiz birliktelikler, yazılı ve görsel medya tarafından tahmin edileceği üzere, sıradan, rutin faaliyetler olarak sunma gayretine düşülmüştür. Devlet imkânları da dâhil her türlü engelleme girişimine muhatap olunmuştur.
 
Türk Milliyetçilerinin başarısının Türkiye’yi dalga, dalga kucaklamasını, engelleme ve karartmalarla gölgeleme girişimleri, ilgi ve etki alanına hasar verme çabaları kısmen sonuç almıştır.
 
Her dönem olduğu gibi zor olanı seçen ve başaran Türk Milliyetçileri yine kolay olanda mağlup edilmeye çalışılmaktadır. Bu birlikteliğin gündem belirlemesi ve kudretin hissedilmesi “kolay olana da” yeterince dikkat verilmesi ile aşılacaktır. Detaylara verilen önem, esasın belirleyici gücünü açığa çıkaracaktır.

  • Mitinglerin görüntü alımı ve yayını kesinlikle daha geniş, kaliteli ve çarpıcı hale getirilmelidir. Alanlardaki azamet ekranlarda kaybolmamalıdır.
  • Mitinglerin bölgesel nitelikli oluşu dikkate alındığında, şehirlerarası yollardan komşu il merkezlerine, ilçelere kadar oluşturulan miting istasyonlarında “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” konulu bilgilendirmeler yanında tanıtıcı broşürler ve yol güzergâhı ikramları özel bir etki alanı oluşturacaktır.
  • Komşu il ve içe teşkilat yöneticilerinin de dâhil olduğu, merkezi bir hareket tarzının, toplumun her kesiminin miting gündemi ile yoğruluşunu esas alacak şekilde geliştirilmesi çok önemlidir. Her il ve ilçe yöneticilerinin, miting kendi merkezlerindeymişçesine faal olmaları ayrı bir ilgi alanı oluşturacaktır.
  • Her türlü şart zorlanıp ulusal ve yerel medya, açık hava programlarının öncesi ve sonrası, ilgili hale getirilebilmelidir.
  • Sosyal medya, merkezi kullanıcıların çok daha yaratıcı paylaşımları ile desteklenmelidir.
  •   İlave tanıtım, bilgilendirme ve katılımı daha da geniş kesimlerin ilgisine sunabilmek adına yeni alanlar oluşturulmalı, yeni çalışma şekilleri geliştirilmelidir.
  • Özellikle Milli Değerleri Koru ve Yaşat Mitinglerinin nihai noktası Ankara “Türkiye Mitingi” anlam itibarı ile tüm ülkeyi kapsayıcı yönü öne çıkarılmalıdır. Edirne’den Iğdır’a, Rize’den Hatay’a kadar tüm merkezler, tüm şehirlerarası yollar üç hilalli “Milli değerleri koru ve yaşat” istasyonları ile donatılıp, bilgilendirme ve ikramlarla şenlik havasında, her kesimle bütünleşilmelidir.

***

 
Önümüzdeki yerel seçimler, hatta çifte seçimler Ülkemiz için hayati değerdedir. Milliyetçi Hareket için muhakkak ki çok önemlidir.
 
Milli değerleri koru ve yaşat mitingleri, bu yönü ile de son derece özeldir.
 
Burada unutulmaması gereken acı gerçek;
 
Türk siyasi alanının, uzun yıllardır algı-beklenti yönetimi egemenliğinde, detay öncelikler, kolay ulaşılabilir araçların etkinliği ile şekillenmesidir.
 
Hal böyle iken;
 
Var olanı “aslolana” çevirmek esastır.
 
Detaylar “esası” belirler özelliktedir!
 
Zor ve imkânsızı başaran Ülkücü Hareket; kolay olanlara da gereken dikkati verdiğinde maksat hâsıl olacaktır!
 
Evelallah… Eyvallah!..

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!