MHP Sahaya İnmeli, Ancak…

2001 yılında yapılan 9×9 dâhil, bugüne kadar genel merkezce oluşturulan ekiplerin üç beş günlüğüne illeri dolaşmalarının çok faydalı olmadığı kanaatindeyim.

 “MHP niye sahada yok” eleştirilerinin önünü kesmek amacıyla alelacele ve amatörce yapılmaktadır.

MHP şu illeri dolaşma işini bir sistematiğe kavuşturmalıdır.

Gurup listeleri gelişigüzel hazırlanmamalıdır.

Hangi illere kimler gitmeli, bu il ve ilçelerde hangi konulara ağırlık verilmeli bunlar üzerinde önceden çalışılmalıdır. Her gurup farklı alanlarda uzman şahıslardan oluşturulmalıdır.

Her görevliye gideceği bölgenin sosyo ekonomik durumu hakkında dokümanlar verilmelidir.

 Ekipler ziyaretlere başlamadan önce, kendi aralarında toplanıp çalışma yöntemlerini belirlemelidirler.
Mesela; İzmir’e işçilerin, doğu’ya hayvancılığın, Karadeniz’e fındık ve tütün üreticisinin sorunlarını bilenler gönderilmelidir. Suriye sınırına gidecek arkadaşlar bölgedeki illerin Suriye politikası nedeniyle ekonomik kayıplarını çok iyi araştırmalıdırlar.

Yine doğu ve güneydoğu’da bölge insanını iyi tanıyan, onların hassasiyetlerini iyi bilen, onları anlayabilen partililer görevlendirilmelidir.

Bölgede yıllardır devlet ve Türklük aleyhinde propaganda yapılmaktadır. Buraya gidecek olanlar, MHP’nin Türklük ve millet anlayışını, Kürt kökenli kardeşlerimize olan sevgi ve muhabbetini çok iyi anlatabilmelidirler.

Gidilen illerde teşkilatların faaliyetleri incelenmeli, performansları hakkında formlar doldurulmalı, sorunları araştırılmalı ve bunlar genel merkeze iletilmelidir.

Her ilde mutlaka bir salon toplantısı organize edilmelidir.

Başta esnaf kuruluşları olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarına gidilmeli, şikâyetleri dinlenmekle kalmamalı, hemen oracıkta MHP’nin çözüm önerisi de anlatılmalıdır.

Türkiye’nin her şehrinde üniversite bulunmaktadır. Üniversitenin mevcut durumu ve öğrencilerin beklentileri araştırılmalı, MHP’nin o üniversite için görüşleri öğrenci ve öğretim görevlilerine anlatılmalıdır. Zira her üniversite öğrencisi, aynı zamanda seçmendir.

Belediye seçimleri yaklaşıyor. Gidilen illerde belediye hizmetleri incelenmeli, kentin genel durumu gözden geçirilmeli, hemşeri memnuniyeti araştırılmalı ve 2014 seçimlerinde kullanılmak üzere raporlar hazırlanmalıdır.

Her fırsatta PKK, bölücülük ve Terör konularına değinmeye gerek yoktur. Daha çok temel ihtiyaçlar üzerinde durulmasında fayda vardır.

Bir kamuoyu yoklamasıyla vatandaşların MHP’den beklentileri ve şikâyetleri araştırılmalı, elde edilen sonuçlara göre vatandaş bilgilendirilmelidir.

Kısacası hamasi nutuk, yerini somut projelere bırakmalıdır.

Çalışmanın sonunda ekipte bulunan herkes kendi raporunu Sayın Genel başkana bireysel olarak sunmalıdır. Bu raporlar partinin yetkili organlarında ayrı ayrı ele alınmalı, böylece farklı bakış açılarından faydalanılmalıdır.

Bugüne kadar sadece ekip başkanı rapor hazırlar ve genel başkana sunardı. Bu görevlendirilen diğer arkadaşlara saygısızlıktır.

Genel merkez kuracağı bir sistemle bu çalışmanın kalite kontrolünü de yapmalıdır. Hangi ekip etkili çalışmıştır, hangisi baştan savma yapmıştır tespit edilmelidir.

Zira bilinmelidir ki, o ziyaretler için harcanan her kuruş havadan gelmemiştir, kaç tane ülkücünün kanı, istikbali, alın teri, çocuklarının rızkı bedeli hazineden alınmıştır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!