Meteorolojiden 4 il için buzlanma ve don uyarısı

Meteorolojiden 4 il için buzlanma ve don uyarısı

Soğuk ve kar yağışı Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olmayı sürdürüyor. Meteoroloji, 4 il için buzlanma ve çığ uyarısı yaptı.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, Muş çevresinde ise karla karışık yağmurlu olacak.

Öğle saatlerinden itibaren Erzincan ve çevresi ile Erzurum’un batı ve güneybatısının aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Bölgede hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Çığ riskine karşı uyardı

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Van’da 9, Hakkari’de 8, Bitlis’te 6 ve Muş’ta sıfırın altında 3 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Erzincan’da 1, Iğdır’da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 5, Kars’ta 3, Erzurum’da 2 ve Ağrı’da 1 derece ölçüldü.

Bölgede, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riski, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!