Meral Akşener: Bütün Bakanlar Aslında Erdoğandır

Mahkemeden, Akşener'in, '3 Kuruşluk' Tazminat Davasına Ret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olarak atanmasını, “Bugün bütün bakanlar aslında Sayın Erdoğan’dır. Onun için yeni atanmış arkadaşa da sadece başarılar diliyorum. Ne diyeceğimi de bilemiyorum” sözleri ile yorumladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Bartın’ın Kumluca ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Burada vatandaşların ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, “Türkiye maalesef asgari ücretle çalışanlar ülkesi olmuş. Çalışanların yüzde 70’i asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücretle bir evin geçinip geçinmeyeceği de apayrı bir soru işareti. Bu çocukların gelecekle ilgili umutları yok bunları konuşmalıyız. Yanımda bir şehit babası var, onun acısını dindirmeyi konuşmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

“UTANDIM, SÖYLEYEMEDİM”

Akşener, bir vatandaşın “Kumluca’ya gelen Türkiye’ye Başbakan olur diyorlar. Ne diyorsunuz?” sorusuna, (İl Başkanı’nı göstererek) Şu söyledi bana gelirken de o kadarını diyemedim. Utandım, söyleyemedim. Sağ olun Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim” diye yanıt verdi.

“SÖNDÜRÜLDÜKTEN SONRA BECERİKSİZLİKLERİ KONUŞURUZ”

Türkiye’nin güney şeridinde 10 gündür süren orman yangınları ile ilgili de değerlendirme yapan Akşener şunları söyledi:

“Yangınlarla ilgili herkesin ciğeri yanıyor kardeşim. Muğla, Adana ve Antalya-Manavgat’a, köylerine kadar gittim. Dikkat çekmeye çalıştım. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmamız gerektiğini, başta iktidar olmak üzere söyledim. Tabii bu iş, söndürülsün edilsin konuşacak çok şey var. Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak şu an erteliyorum. Söndürüldükten sonra beceriksizlikleri konuşacağız. Bugün insanların ciğeri yanarken bunu yapmıyorum. İkincisi, çok tevatür var. Ben buna aşırı derecede dikkat gösterilmesini talep ediyorum. Bu ormanlar sıcak, kurak, iklim değişikliği sebebiyle mi yandı? Yoksa yakıldı mı kundaklandı mı? Bu şüpheyle gitmez bu işler bunun derhal tespit edilip paylaşılmalı.”

“BÜTÜN BAKANLAR ASLINDA ERDOĞAN”

Akşener, Ziya Selçuk’un istifası ve yerine Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olarak atanması hakkında da şu yorumu yaptı:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde bakanların adını beceriksizlikleri sebebiyle öğreniyoruz. Tarım Bakanı’nı çok iyi biliyoruz, ama birçok bakanın adını bilmiyoruz. Partili Cumhurbaşkanlığı dediğimiz şey bir kişinin kararı üzerine yapılan bir iş. Dün istifa ettiğini biliyorum, Sayın Ziya Bey’in. Ziya Bey geçmişi çok iyi bir eğitimcidir. Atandığı zaman özgeçmişini bildiğim için çok olumlu beyanda bulunmuştum ama kendi fikrine, kendi eğitimine, ekspertiz alanına uygun hiçbir kararı alamadı. Yani bugün bütün bakanlar aslında Sayın Erdoğan’dır. Onun için yeni atanmış arkadaşa da sadece başarılar diliyorum. Ne diyeceğimi de bilemiyorum.”

ANKA

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!