MediaMarkt’a Siber Saldırı: Mağazalar Düzgün Çalışamadı

MediaMarkt'a Siber Saldırı: Mağazalar Düzgün Çalışamadı

MediaMarkt’a siber saldırı düzenlendi. Saldırıyı yapanların MediaMarkt’tan 240 milyon dolar fidye istediği iddia ediliyor.

MediaMarkt’a büyük bir siber saldırı düzenlendi. Saldırısı sonrasında iddiaya göre 3.100 sunucu zarar gördü, sistemler çökertildi ve fiziksel mağazaların düzgün çalışmaları engellendi. Siber saldırıyı gerçekleştirenlerin ise 240 milyon dolarlık fidye istediği söyleniyor.

Hive Saldırısı

MediaMarkt, dün sabah “Hive” isimli fidye yazılımının saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda MediaMarkt’ın bilişim sistemleri kapatıldı, Almanya ve Hollanda’daki depolama işlemlerine zarar verildi. MediaMarkt’ın fiziksel mağazaları da saldırıdan etkilendi.

Kasalarda Kredi Kartı Ödemesi Yapılamadı

Saldırıyla birlikte mağazalardaki kasalardan kredi kartıyla ödeme yapılamadı, fiş veya makbuz kesilemedi. Bununla birlikte sistemlerin çökmesi nedeniyle mağazalarda önceki alışverişlerin verilerine de erişilemedi. İddialara göre saldırıdan toplamda 3.100 sunucu etkilendi.

MediaMarkt tarafından  yapılan resmi  açıklamada saldırı doğrulandı ve şirketin sorunu çözmek için hızla çalıştığı belirtildi.

Şirketin maruz kaldığı saldırıyı gerçekleştiren saldırganların 240 milyon dolar fidye istedikleri iddia edildi.

Kaynak:Webtekno

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!