MEB’den eğitim sistemine yeni yaklaşım: Radikal değişim geliyor!

featured

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı bu yeni kararla farklı bir eğitim sisteminin de tohumlarını atmış bulundu. Nesillerdir öğrencilerin rüyalarını süsleyen daha çok tatil ve daha az okul isteği Finlandiya eğitim modeliyle MEB tarafından artık mümkün hale getirilecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin tamamını kapsayacak bu yeni eğitim modelinde 3 gün tatil ve 4 gün okula gidilecek.

MEB, eğitim sisteminde büyük bir reform hazırlığı içine girdi. Son yıllarda birçok Avrupa ülkesinin de geçtiği Finlandiya modeli eğitime göre öğrenciler haftada 4 gün okula gidiyor 3 günde hafta sonu tatili yapıyor. Avrupa ülkeleri bu şekilde eğitimin öğrenciler için çok daha verimli olduğu kanısına vardı. Milli Eğitim Bakanlığı da buradan yola çıkarak harekete geçti.

ÖNCE FİNLANDİYA EĞİTİM MODELİ DENENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı bir pilot bölge seçecek ve yeni uygulamayı bu bölgelerde gerçekleştirmeye başlayacak. Özellikle deprem bölgesinde böyle bir uygulamaya geçileceği tahmin ediliyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulamanın Türkiye geneline yayılacağı da tahminler arasında yer alıyor.

PEKİ OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi sonrasında okulların açılacağı tarih belli oldu. Buna göre; Okullar 11 Eylül tarihinde açılacak ve yeni eğitim öğretim yılı başlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!