Marmara’daki felaketin boyutunu 30 saniyede gösteren bir video

Marmara’daki felaketin boyutunu 30 saniyede gösteren bir video

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan, halk arasında “deniz salyası” olarak da bilinen “müsilaj” Marmara Denizi sahillerinde görülmeye devam ediyor.

İstanbul Anadolu Yakası kıyı şeridinde birikmeye başlayan müsilaj tabakaları, Kadıköy’de Kurbağalıdere, Caddebostan Plajı ve Bostancı sahilinde yoğun olarak görülmeye başladı.

Maltepe, Kartal ve Pendik kıyı şeridinde de musilaj görüldüğü bildirildi. Müsilaj, Kocaeli sahillerinde görülmeye devam ediyor.

İzmit Körfezi’nin birçok noktasında etkisini sürdüren müsilaj tabakaları, Karamürsel kıyılarında da görülmeye başlandı.

Öte yandan Kadıköy Caddebostan Sahili’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından müsilaj temizleme çalışmalarına başlandı.

marmara-denizi-yuzeyinde-musilaj-temizligine-baslandi-bakan-dan-aciklama-yok-ten-toplanti-karari-884563-1.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kocaeli’de ODTÜ araştırma gemisi Bilim-2’deki deniz salyasıyla mücadele çalışmalarını incelediği sırada birçok noktada da çalışmalar başlatıldı.

Caddebostan Sahili’ne gelen ekipler, deniz salyasının bir noktada birikmesi için denize bariyer çekti.

Ekipler daha sonra müsilajları depolama tanklarına doldurdu. Tanklara doldurulan deniz salyalarının daha sonra bertaraf edileceği öğrenildi.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde müsilajla (deniz salyası) mücadele çalışmalarına ilişkin, “Marmara’mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

YÖK TOPLANTI YAPACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa ilişkin gelecek hafta YÖK’te düzenleyecekleri toplantıda, üniversitelerde yürütülen bilimsel çalışmaları ve acil önlemleri değerlendireceklerini ve kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

marmara-denizi-yuzeyinde-musilaj-temizligine-baslandi-bakan-dan-aciklama-yok-ten-toplanti-karari-884564-1.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!