Mado neden boykot ediliyor? Mado kimin? Mado’nun sahibi kimdir?

Mado neden boykot ediliyor? Mado kimin? Mado'nun sahibi kimdir?

Mado kimin? sahibi kimdir? Mado neden boykot ediliyor? Mehmet Sait Kanbur kimdir, aslen nerelidir? Çin’e 1000 şube açmayı planlayan Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur’un Çin devlet medyasına yaptığı açıklamaya tepki yağıyor. İşte detaylar…

Türkiye’deki Uygur derneklerinin Mado’nun bir şubesinde gerçekleştirecekleri basın açıklamasını “Çin’deki yatırımlarımız zarar görür” gerekçesiyle iptal eden Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur, Çin radyosuna konuştu.

Kanbur, yaptığı açıklamada kullandığı, “İnsanın iki vatanı olur. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim.” ifadelerine tepkiler yağdı.

Çin devlet medyası CRI’nın Türkçe servisine açıklamalarda bulunan Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur, Çin’de 5 yıl içinde 1000 Mado şubesi hedefleri olduğunu belirterek, Çin’deki bir Mado şubesinde yaşanan bir anısını şöyle anlattı:

“Yiwu şehrinde açılış yapılırken eğlenceli bir olay yaşandı. Şehrin belediye başkanı beni makamına davet etti. Güzel bir tören ile karşılandık. Yanımdaki müdürüme heyete benim nereli olduğumu sormasını istedim. Üç defa ‘Ben nereliyim?’ diye sordum. Şaşırdılar. Ben Çinliyim dedim. Ne demek istediğimi sordular. İnsanın iki vatanı olur diye açıkladım. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim dedim. Onlar da o zaman biz de Kahramanmaraşlıyız dediler.”

MADO’NUN SAHİBİ MEHMET SAİT KANBUR KİMDİR?

Mado markasını da barındıran Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Kanbur, 1949 senedinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi.

İlk-orta ve liseyi Kahramanmaraş’ta okudu.

İtalya’da Meslek Yüksek Okulunu bitiren Kanbur, 1962 yılında Kahramanmaraş’taki Trabzon Caddesi’nde Yaşar Pastanesini kurdu.

160 senedir dondurmacılık yapan bir ailenin dördüncü kuşak yöneticisi. Evli ve 4 kız çocuk babası olan Kanbur, Kahramanmaraşlı’dır.

MADO NEDİR?

MADO, Türkiye’de yaklaşık 300, dünya çapında birçok ülkede satış noktası bulunan bir Türk dondurma ve pasta markasıdır. Marka adını iki kelimeden alır: Firmanın kurulduğu şehrin eski adı olan “Maraş” ve “Dondurma”.

1850 yılında Yaşar Kanbur tarafından kurulan dondurma dükkanı, 1991’den sonra zincir haline geldi. Türkiye’de 305’ten fazla restoran ve kafeye sahip olup ayrıca dünyanım birçok ülkesinde şubeleri bulunmaktadır.

TEPKİ YAĞIYOR!

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, sosyal medya hesabından Kanbur’a tepki gösterdi. Tümtürk, “Mado’nun sahibi Kambur; Türkiye’deki Çin’in soykırım mağduru Doğu Türkistanlılara dükkanını kapatırken utanmadan ben Çinliyim diyebiliyor. Sen iki kuruş İçin Çinli olsan da Türk milleti Doğu Türkistan’ın sahibidir.” ifadelerini kuallandı.

Öte yandan Kanbur’un açıklamalarına sosyal medyadan da tepkiler yağdı. Çin’in Doğu Türkistan’da soykırım yaptığını hatırlatan vatandaşlar, Mado’yu boykot çağrısında bulundu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!