Macron: ”Avustralya Başbakanı bana yalan söyledi”

Macron: ''Avustralya Başbakanı bana yalan söyledi''

AUKUS paktının kurulmasından sonra Fransa’ya verdiği denizaltı siparişini iptal eden Avustralya ile Fransa arasında sular durulmuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Avustralya Başbakanının kendisine yalan söylediğini” bildirdi.

Macron, G20 zirvesi için bulunduğu Roma’da dün bir Avustralyalı gazetecinin “Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un size yalan söylediğini düşünüyor musunuz?” diye sorması üzerine, “Düşünmüyorum, biliyorum!” cevabını verdi.

Avustralya, ABD ve İngiltere arasında Eylül ayında AUKUS paktının kurulmasının açıklanmasından sonra Avustralya, Fransa’ya verdiği 55 milyar avro tutarındaki 12 denizaltı alımına ilişkin anlaşmayı iptal ettiğini açıklamıştı.

Macron, soruyu soran gazeteciye hitaben, “Görüşüyoruz, ne yapacağını göreceğiz. Ülkenize çok büyük saygım var, halkınızın dostluğuna çok büyük saygım var. Ama saygı söz konusuysa bu karşılıklı olmalı!” dedi.

Emmanuel Macron, perşembe günü, AUKUS paktının açıklanmasından sonra çıkan krizden bu yana ilk kez Avustralya Başbakanı ile görüştü. Macron, Morrison’a “anlaşmanın iptal edilmesinin iki ülke arasındaki güvene dayalı ilişkiyi bozduğunu” söyledi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!