Liverpool taksi bombacısı aylarca saldırıyı planlamış

Liverpool taksi bombacısı aylarca saldırıyı planlamış

İngiltere terörle mücadele yetkilileri,  Liverpool’daki hastanenin dışında bir takside yaşanan patlamada ölen saldırganın, saldırıyı en az 7 aydır planladığını söyledi.

Müfettişler, bombalı saldırının tek kurbanı olan 32 yaşındaki Emad Al Swealmeen’ın Nisan ayında aktif olarak bomba bileşenleri satın aldığını ve ayrıca tek başına hareket ettiğine inanıldığını belirtti.

Polis saldırının doğası gereği terör saldırısı olduğunu, ancak al-Swealmeen’in amacının henüz belli olmadığını kaydetti.  Yetkililer, bir akıl hastalığı öyküsü olduğunu düşünüyor.

Al-Swealmeen Liverpool’da sığınmacı olarak yaşıyordu, ancak İngiltere’de kalıcı olarak kalma çabaları onaylanmadı. Iraklı ve Suriyeli bir ailenin çocuğu olarak Irak’ta doğduğuna inanılıyor.

Polis, 2014’e geldiğinden bu yana al-Swealmeen’in İngiltere’de geçirdiği zamanı araştırıyor. Al-Swealmeen’ın Liverpool’da geçirdiği süre boyunca İslam’dan Hıristiyanlığı seçtiği belirtildi.

El Swealmeen, evde yaptığı patlayıcıyla birlikte Pazar günü taksiye binerek Liverpool’daki Kadın Hastanesi önüne gelmiş, taksinin şoförünün tehlikeyi anlayarak kapıları kilitlemesiyle dışarı çıkamamış ve saldırıda ölen tek kişi olmuştu. Taksi şoförü saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatmıştı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!