Kurban Bayramı Tatili, 15 Temmuz Tatili İle Birleştirilecek mi?

Kurban Bayramı Tatili, 15 Temmuz Tatili İle Birleştirilecek mi?

Pandemi sebebiyle hemen herkesin uzun bir tatile ihtiyaç duyması üzerine Kurban Bayramı tatili ile 15 Temmuz tatilinin birleştirilmesi yönünde ısrarcı talepler oluştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise karşı bir talepte bulunarak, söz konusu birleşmenin ekonomiye durgunluk yaşatacağını belirtti.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Bu sene Kurban Bayramı 19 Temmuz’da başlayıp 23 Temmuz’da sonlanacak. Başlangıcı ve sonu hafta sonuna denk geldiğinden toplamda 9 günlük bir tatil günü yaşanabilecek.

Söz konusu süreyi bir de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili ile birleştirerek 11 güne çıkarmak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla.

ATO’dan Karşı Talep

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Kurban Bayramı tatilinin uzatılması taleplerine “Uzun tatillerde üretim çarkları ve ticaret kesintiye uğruyor, ihracat yavaşlıyor” diyerek karşı çıktı.

Uzun tatil süresinin “üretim ve ihracatı yavaşlatarak milli gelirin artışını engelleyeceğini” belirten Baran, “Yeniden ekonomik çarkını döndürebilmek için kepenklerini kaldıran üyelerimizi yeni bir uzun tatil süreciyle karşı karşıya bırakmak, ticaret hayatını, üretimi ve ihracatı sekteye uğratarak ülke ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesine sebebiyet verebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!