Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede şüphelinin “kasten öldürme” suçundan cezalandırılması istendi. Ancak müşteki taraf, bu değerlendirmeye karşı çıkarak olayın “tasarlayarak öldürme” kapsamında ele alınması gerektiğini ileri sürdü.
Ailenin mahkemeye sunduğu dilekçede, şüphelinin eylemi anlık bir refleksle değil, önceden hazırlık yaparak gerçekleştirdiği savunuldu.
KAMERA KAYITLARI DELİL GÖSTERİLDİ
İtiraz dilekçesinde, saldırı anına ilişkin önemli detaylara yer verildi. Şüphelinin olay sırasında silahının kullanıma hazır olduğu, araçtan indikten hemen sonra ateş açtığı ve bu sürecin güvenlik kameralarına yansıdığı belirtildi.
Bu unsurların, eylemin spontane değil, önceden planlanmış olduğuna işaret ettiği ifade edildi.
“TANIK DEĞİL, MAĞDUR” İDDİASI
Dosyada yer alan bir diğer tartışma başlığı ise olay anında araçta bulunan Vahap Canbay ve Yalçınay Yıldız’ın konumu oldu. Bu iki ismin yalnızca “tanık” sıfatıyla yer almasının hatalı olduğu öne sürüldü.
Müşteki vekili, şüphelinin asıl hedefinin Vahap Canbay olduğunu savunarak, her iki isim açısından da “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunun değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
İDDİANAMENİN İADESİ TALEBİ
Aile adına yapılan başvuruda, soruşturma sürecinde yapılan hukuki değerlendirmelerin eksik ve hatalı olduğu vurgulandı. Bu nedenle iddianamenin iade edilmesi ve suç vasfının yeniden belirlenerek dosyanın tekrar düzenlenmesi istendi.
OLAY NASIL YAŞANDI?
İstanbul’un Tatlısu Mahallesi Sıddık Sokak’ta 19 Mart’ta meydana gelen olayda, park halindeki araçta arkadaşıyla birlikte oturan Kundakçı, olay yerine gelen şüphelilerden birinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Kundakçı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Olayın ardından başlatılan soruşturmada Alaattin Kadayıfçıoğlu, Aleyna Tutuş (Kalaycıoğlu), Hüseyin Can Avcı, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu, Engin Taşkıran ve İzzet Yıldızhan tutuklandı.
Diğer şüpheliler Zuhal Kalaycıoğlu ve Ahmet Özkoç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma sürecinde yeni hukuki değerlendirmelerin yapılıp yapılmayacağı ve mahkemenin iddianameye ilişkin vereceği karar merakla bekleniyor.