Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Konyalıların Cumhuriyetle Sınavı

Konyalıların Cumhuriyetle Sınavı
Siyasi Partiler, Konya’nın Basın-Yayını
 
10 Kasım günü yapacağım basın açıklamasına siyasi partilerimizi de çağırdım. İl binalarına giderek yaptığım çağrıya Vatan Partisi İl Başkanı ve 4-5 arkadaşıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 3-4 kişi, İyi Partiden 2-3 kişi katıldı. Saadet Partisi, Millet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden hiç katılan olmadı.
 
Partilere gittiğimde yapacağım açıklamanın detaylarını verdim. Dedim ki: “Açıklamada bayrak olacak, İstiklal Marşımız olacak, Atatürk olacak, Türkiye Cumhuriyeti olacak, mili eğitim olacak, milli ve manevi değerlerimiz olacak, hor görülen öğretmenler olacak”. Dikkat ederseniz bu konular her bir siyasi partinin savunduğu düşüncelerin toplamı. Yani bu konularda tüm siyasi partilerimizin savunduğu politikalar var.
 
Öyleyse Konya’nın farklı siyasi partileri bu etkinliğe neden gereken ilgiyi göstermediler? Bunun nedenleri arasında: 1-Partilerin savundukları fikirlerde samimi olmadıklar, 2-Tembel oldukları, 3-Diğer partilerle bir arada bulunmak istemedikleri, 4-Yapılacak açıklamada kendi siyasi düşüncelerine uymayan konuların oluşu, 5-Öne çıkma, orada siyasi propaganda yapma imkânı bulamama düşüncesi gibi nedenler yüzünden ilgi göstermemiş olabilir.


 
Bu varsayımlardan hareket ederek diyebiliriz ki, siyasi partilerimiz böyle oldukları ve böyle kaldıkları sürece iktidar olamazlar, iktidar olsalar bile başarı sağlayamazlar. Yani bu partiler mevcut yapılarıyla Türkiye’yi beğenmeyip eleştirdikleri AKP’ye mahkûm etmekteler. Sıraladığım beş maddenin dışında, muhalefet partilerini o basın açıklamasına getirmeyen başka neden var mı? Aklen ve fiilen yok. O halde siyasi partilerimiz hem samimi, hem çalışkan, hem diğer partilerle barışık, hem Türkiye’nin bütün değer ve ölçüleriyle bütünleşmiş, hem de politikayı kendileri için değil tümüyle Türkiye için yapmaları gerekir. Böyle olmazlarsa, milleti oyalamış olarak, egolarıyla birlikte tarih olup giderler. Hepsi bu kadar.
 
 
Basın Toplantısı Haberi:
 
Dülger: Belediye’nin Balyozları Atatürk’ün Büstlerini Kırmamalı, Kıramaz

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!