Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Devlet Bahçeli’nin Yapısı

Devlet Bahçeli’nin Yapısı
Devlet Bahçeli’yi Türk milliyetçisi bir politikacı sanırdık. Bir Türk milliyetçisi nasıl olmalı? Birleştirici, hoşgörülü, özverili, onurlu, çalışkan, milliyet düşmanlarıyla işbirliği yapmayan vs, vs.
 
Bahçeli’de birleştiricilik yok; Türk milliyetçilerini hep dağıttı. Bahçeli’de hoşgörü,  farklı düşünce ve eğilimleri normal karşılama gibi bir erdem de yok. MHP’den ayrılan ve koparılan kişiler hakkında söylediği sözlere bakın; insan dinlerken inciniyor. Böyle ağız ve siyasi terbiye olmaz.
 
Bahçeli şimdi kafayı Meral Akşener gibilerine taktı. İnsanları zan altında bırakıyor, yaşına ve konumuna yakışmayan, hukuk ve siyaset ahlakında yeri olmayan laflar ediyor. Onlar senin dava arkadaşlarındı. Dün MHP’den ihraç ettiğin kişiler bugün milliyetsiz değiller ki. Bahçeli’nin bugününe bakarak yarın MHP’den kovacağı Türk milliyetçilerine aynı ağzı kullanacağı, aynı tavrı koyacağı kesin gibi. Yakışmıyor. Bahçeli tarzı milliyetçiliği sorgulamak lazım.
 
Bu günlerde Devlet Bahçeli Türk milliyetçiliğini ve milliyetçilerini milliyet düşmanlarının arkasına taktı gidiyor. Devlet Bahçeli tipindeki Türk milliyetçiliği bir yüz karası olarak tarihe geçecektir. Emperyalizmin taşeronlarına nefes aldırarak, Türk milliyetçiliğini gündelikçilerin koltuklarına baston yaparak milliyetçilik yapılmaz. MHP’de milliyetçilik adına politika yapanlar bugün bunu düşünmeliler. Türk milliyetçiliğini pazarlayanlar, Türk milliyetçilerini çırak yapanlar gün gelecek, Türk milletinin karşısına çıkamayacaklar.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!